Колко от брачните двойки никога не правят секс? Ще се изненадате

Броят им е учудващо голям

Да се говори за браковете, в които партньорите не правят секс, напоследък не е нещо срамно.

И няма нищо чудно, че започваме да анализираме този проблем все по-открито. Защото всъщност той е учудващо често срещан.

Според статия в Psychology Today, някъде между 15 и 20% от всички брачни двойки са престанали да правят секс. А това си е доста впечатляващ процент!

Причината може да бъде натрупаният стрес от ежедневните задължения, грижите за дома и децата, караниците за пари, намесата на роднините… Причини много. Истината е, че бракът е сериозна отговорност и вкарва двойката в един тясно очертан коловоз. Всички тези ограничения въобще не са секси. В един момент, започваш да гледаш на половинката си повече като на приятелче/ роднина, отколкото на някой, когото желаеш и който те желае физически.

Друга истина е, че някои съпрузи никога не са имали силно привличане помежду си. Възможно е да са сключили брак заради материалната сигурност, социалния статус, желанието или пък натиска вече да имат деца. Тогава брачните окови бързо стават последния пирон в ковчега на и без това вялото желание да правят любов.

Всеки, който обмисля решението да каже “да” в гражданското, трябва да е наясно с един факт. Брак, любов и секс са три различни неща, които не е гарантирано, че вървят заедно. Възможно е да се обичате по начин, който не включва еротично желание към другия. Възможно е да сте женени и понякога да правите секс, но да сте престанали да се обичате. Възможно е да се обичате и да давате на чувствата си физически израз, но да не искате да узаконявате отношенията си с подпис.

Определете кое е наистина важно за вас и открийте онзи мъж, с когото заедно ще работите ежедневно за тези неща. Не очаквайте, че след сватбата желанията ви ще се сбъдват като с магия.

А ако искате хем да носите халка, хем да имате вълнуващ интимен живот, полагайте старание за това! Всеки. Божи. Ден. Нищо не може да се сравни с това да се чувстваш истински обичан и обичащ, разбран, сигурен. И тези чувства да намират и физически израз. И като нещо толкова хубаво, и това изисква усилията ни.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс18 ЮЛИ 2019

Какво означава сексуално лицемерие?

Психолози наложиха нов термин, който обяснява защо някои хора изневеряват толкова лесно

Връзки & секс17 ЮЛИ 2019

Много шум убива любовта

Това, което е между двама, е между двама. Какво се случва, когато разкъсаме обвивката на връзката си и започнем да се вслушваме твърде много в другите?

Връзки & секс15 ЮЛИ 2019

Връзката между секса и любимия ни стил музика

Феновете на кънтри музиката и блуса са най-доволни от сексуалния си живот, а метълите са на дъното на класацията

Връзки & секс13 ЮЛИ 2019

Никога не пропускайте почивката с половинката

Почивката през лятото може да спаси връзката