Психология : Връзки & секс20 ОКТОМВРИ 2017

Цялата истина за мъжете и секса

Какво провокира мъжа и защо постоянно мисли за жени

Всички имаме различни предпочитания, които ни карат да настръхнем от удоволствие. Някои от нас може да изпитат неустоима възбуда от целувки по врата, докато други от хапане по цялото тяло.

И все пак жените и мъжете се различаваме по начина, по който възприемаме сексуалните отношения. Докато дамите първо започват да имат емоции и едва след това се отдават на физическото удоволствие, то за господата сексът е на първо място.

Терапевтите обаче издават каква е истината за връзката между мъжете и секса. Ето какво можем да научим за тях:

Какво разбират мъжете под “добър секс”?

Сексът започва в тялото
Желанието за секс при дамите се провокира от ума. Те се възбуждат от мислите за партньора, от спомените и емоциите спрямо него. При мъжете е обратното. Желанието при тях е по-скоро на физическо ниво. Причината? Те притежават голямо количество тестостерон, който провокира сексуалната им възбуда. Затова и господата се възбуждат толкова лесно, като видят партньорката си да излиза гола от банята, или пък да се разхожда по бельо у дома.

Сексът е глад
Да, той иска да бъде задоволен. Но желанието му за секс е като желанието му за шоколадови бонбони: всеки нов бонбон (жена) притежава изключителната възможност да го изненада със своя пълнеж. А това провокира ума му с натрапчивата мисъл за това да изпита ново удоволствие и изненадващи емоции. Истината е, че денят за тях би бил непоносим, ако не завърши с десерт.

Дали си имате работа със сексуален нарцис?

Сексът е енергия
Сексът и новите емоции са нещото, което движи напред един мъж. Те му дават енергията и агресията да преследва своята цел, да бъде ползотворен партньор във връзката си, да бъде успешен в бизнеса си. Той успява да преживее ежедневната монотонност, благодарение на фантазиите за сексуалната награда, която го очаква в края на тежкия работен ден.

Сексът е вълнение
Това е най-вълнуващото приключение за всеки мъж. Той използва тялото си като машина за удоволствия, която би искал да работи нон-стоп. И тъй като оргазмът при мъжете обикновено е гаратиран и лесно постижим, той с удоволствие разнообразява с нови пози и действия, които да повишат удовлетворението му. Всеки флирт, усмивка, загадъчни закачки, добре оформени тела или сексуални образи, независимо дали са фантазия или реалност, провокират мъжкия мозък. Мъжете лесно се вдъхновяват дори само от лек сексуален намек.

Какво мъжете винаги забелязват по време на секс

Сексът е върхът, когато имат връзка
Мъжете споделят, че в момента, в който вече имат сериозна връзка, изпитват най-голямо удоволствие в секса. Едновременно това им действа и доста объркващо, тъй като те изначално са егоистични в сексуалните си предпочитания. Когато са във връзка обаче, те започват да мислят как да задоволят партньора си, започват да фантазират и мислят как да се подобрят в ролята си на любовници.

По-добър ли е сексът за мъжете, когато има любов?

Сексът е любов
Тук терапевтите разкриват нещо много изненадващо. Сексът при мъжете е олицетворение на любовта и грижата, и осигурява спокойствие и подкрепа след тежък ден. Въпреки че често ги обвиняваме, че мислят само за секс, повечето господа разкриват, че предпочитат да имат една по-емоционална връзка, отколкото просто физическо освобождаване. Да правиш любов буквално, създава дълбоко чувство на привързаност към партньора и създава у тях великодушие, вяра и оптимизъм. А желанието, което виждат у партньора си, е единственото нещо, което им дава най-много увереност в дадена връзка.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс15 СЕПТЕМВРИ 2019

По-грозните мъже ни правят по-щастливи?

Колкото по-секси е съпругът, толкова по-стресирана е жената и рискът да се чувства потисната и недооценена скача

Връзки & секс09 СЕПТЕМВРИ 2019

Когато любовта дойде, без да сме готови за нея

Точка 3 описва едно от основните умения на хората да изграждат щастливи връзки. Обърнете му внимание!

Връзки & секс29 АВГУСТ 2019

Да, можеш да го накараш да се влюби в теб отново

Върнете лесно тръпката и близостта си, когато усетите, че във връзката е започнало да настъпва охладняване

Връзки & секс26 АВГУСТ 2019

Разкриваме сексуалните фантазии на жените и мъжете

Ето за какво най-често си мечтаят мъжете и жените в леглото