Трите най-нещастни типа връзки

Бягайте, ако забележите тези признаци в отношенията си с някого! Този тип връзки почти е невъзможно да бъдат поправени

Когато между двама души има истинска и дълбока любов, нищо не е непоправимо. Но има три типа връзки, които са толкова токсични, че никога не могат да донесат щастие и са обречени. Бягайте от тях, колкото можете по-скоро!

  1. Връзка, в която липсва честност. Вашият партньор може да е мил, добронамерен и да полага всички нужни грижи за вас, но ако ви лъже, ако системно сте го хващали да скрива нещо важно, за съжаление това е един от най-лошите типове връзки. Едни отношения, които са основани на непълни истини, са обречени. Може да простите една лъжа, след това да намерите сили да преглътнете и втора, опитвайки се да си върнете вярата в човека, когото обичате. Особено мъчително е, когато мъжът има достатъчно положителни качества и това ви кара да се разкъсвате вътрешно. Запомнете обаче простичката истина: Човек, който ви е мамил неведнъж, накрая ще ви донесе единствено ревност, параноя, тъга и нещастие.
  2. Връзка, в която няма емоционална подкрепа. Иначе казано, когато не се чувствате достатъчно обичана. Женското сърце рядко се лъже за такива неща. Мъжът може да носи парите вкъщи, да ви води на хубави почивки и да ви представя съвсем официално като своя половинка. Може и да поиска да се ожени за вас. Но това, макар да прави връзките безкрайно трудни за разбиране, не означава със сигурност любов.  За околните той може и да е “много добро момче”, но ако връзката не изпълва сърцето ви с топлото чувство, че сте важна, обичана, желана и единствена, никога няма да бъдете щастлива. Признаците за липса на емоционална подкрепа могат да бъдат: Затваряне в себе си; Отказ да обсъжда с вас важни неща и подценяване на чувствата и проблемите ви; Раздразнителност, когато показвате емоциите си; Когато той рядко ви се обажда, за да попита как сте. Ако във вас започне да се прокрадва чувството за студенина от негова страна, бъдете откровена със себе си и помислете дали искате да прекарате живота си в такава връзка.
  3. Връзка, в която има насилие. От всички видове нещастни връзки, този изглежда най-лесен за разпознаване. Уви, не е точно така. Насилието има много форми. Психологическото и емоционалното насилие са нещо, за което една жена много трудно и бавно си дава сметка. Те могат да се изразяват в контрол, постоянно вменяване на вина, прехвърляне върху жената на отговорността за собствените грешки, нежелание да се поема каквато и да е отговорност за проблемите в двойката, постоянна критика, която бавно смачква самочувствието и самата идея за това коя сте всъщност. Мъжете-насилници много често правят така, че бавно да отдалечат жената от нейния социален кръг, който включва роднините и приятелите й. Това я затваря и дезориентира, правейки я по-уязвима. Затова е много важно, ако се чувствате жертва на насилие, на всяка цена да си върнете контактите с близките, които държат на вас и на които имате доверие. Това може да ви върне трезвата преценка и, разбира се, да ви даде нужната емоционална подкрепа, за да сложите край на тази токсична връзка.

Ако сте станала жертва на физическо насилие у дома, не забравяйте, че можете да получите помощ! Тук ще откриете националната гореща линия за помощ на жени в риск, която работи денонощно.

И помнете, че една нещастна връзка не означава нещастен живот!

Всяка жена има правото и свободата да реши да сложи край на една нещастна връзка. Решението е винаги трудно, а когато истински обичаме мъжа, в началото раздялата ни причинява агония. Но след всяка раздяла и трудния период след това обикновено идва нещо хубаво. Припомняйте си как и преди сте се чувствала сама, тъгуваща, отчаяна и колко ви е липсвала близостта на изгубения партньор. И все пак, накрая сте продължила напред и е било за добро.

Какво означава сексуално лицемерие?

Много шум убива любовта

За децата, телефоните и оправданието “Ами, такова им е поколението”

Изненадващо откритие за децата на разделени родители

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс25 АВГУСТ 2019

Съвети за връзките от авторката на "Сексът и градът"

Кандис Бушнел и ценните съвети, които ни завещава

Връзки & секс23 АВГУСТ 2019

11 неща, по-болезнени от изневярата

Смятате ли, че това е най-лошото нещо, което може да се случи на връзката ви? Прочетете това и помислете пак.

Връзки & секс19 АВГУСТ 2019

Защо правим секс с много по-млади мъже?

Авторката на "Сексът и градът" Кандис Бушнел анализира този съвременен феномен, за да даде някои интересни отговори

Връзки & секс16 АВГУСТ 2019

Любов от пръв поглед, има ли такова нещо наистина?

И доколко трябва да вярваме на историите тип "Ромео и Жулиета"