Трите най-нещастни типа връзки

Бягайте, ако забележите тези признаци в отношенията си с някого! Този тип връзки почти е невъзможно да бъдат поправени

Когато между двама души има истинска и дълбока любов, нищо не е непоправимо. Но има три типа връзки, които са толкова токсични, че никога не могат да донесат щастие и са обречени. Бягайте от тях, колкото можете по-скоро!

  1. Връзка, в която липсва честност. Вашият партньор може да е мил, добронамерен и да полага всички нужни грижи за вас, но ако ви лъже, ако системно сте го хващали да скрива нещо важно, за съжаление това е един от най-лошите типове връзки. Едни отношения, които са основани на непълни истини, са обречени. Може да простите една лъжа, след това да намерите сили да преглътнете и втора, опитвайки се да си върнете вярата в човека, когото обичате. Особено мъчително е, когато мъжът има достатъчно положителни качества и това ви кара да се разкъсвате вътрешно. Запомнете обаче простичката истина: Човек, който ви е мамил неведнъж, накрая ще ви донесе единствено ревност, параноя, тъга и нещастие.
  2. Връзка, в която няма емоционална подкрепа. Иначе казано, когато не се чувствате достатъчно обичана. Женското сърце рядко се лъже за такива неща. Мъжът може да носи парите вкъщи, да ви води на хубави почивки и да ви представя съвсем официално като своя половинка. Може и да поиска да се ожени за вас. Но това, макар да прави връзките безкрайно трудни за разбиране, не означава със сигурност любов.  За околните той може и да е “много добро момче”, но ако връзката не изпълва сърцето ви с топлото чувство, че сте важна, обичана, желана и единствена, никога няма да бъдете щастлива. Признаците за липса на емоционална подкрепа могат да бъдат: Затваряне в себе си; Отказ да обсъжда с вас важни неща и подценяване на чувствата и проблемите ви; Раздразнителност, когато показвате емоциите си; Когато той рядко ви се обажда, за да попита как сте. Ако във вас започне да се прокрадва чувството за студенина от негова страна, бъдете откровена със себе си и помислете дали искате да прекарате живота си в такава връзка.
  3. Връзка, в която има насилие. От всички видове нещастни връзки, този изглежда най-лесен за разпознаване. Уви, не е точно така. Насилието има много форми. Психологическото и емоционалното насилие са нещо, за което една жена много трудно и бавно си дава сметка. Те могат да се изразяват в контрол, постоянно вменяване на вина, прехвърляне върху жената на отговорността за собствените грешки, нежелание да се поема каквато и да е отговорност за проблемите в двойката, постоянна критика, която бавно смачква самочувствието и самата идея за това коя сте всъщност. Мъжете-насилници много често правят така, че бавно да отдалечат жената от нейния социален кръг, който включва роднините и приятелите й. Това я затваря и дезориентира, правейки я по-уязвима. Затова е много важно, ако се чувствате жертва на насилие, на всяка цена да си върнете контактите с близките, които държат на вас и на които имате доверие. Това може да ви върне трезвата преценка и, разбира се, да ви даде нужната емоционална подкрепа, за да сложите край на тази токсична връзка.

Ако сте станала жертва на физическо насилие у дома, не забравяйте, че можете да получите помощ! Тук ще откриете националната гореща линия за помощ на жени в риск, която работи денонощно.

И помнете, че една нещастна връзка не означава нещастен живот!

Всяка жена има правото и свободата да реши да сложи край на една нещастна връзка. Решението е винаги трудно, а когато истински обичаме мъжа, в началото раздялата ни причинява агония. Но след всяка раздяла и трудния период след това обикновено идва нещо хубаво. Припомняйте си как и преди сте се чувствала сама, тъгуваща, отчаяна и колко ви е липсвала близостта на изгубения партньор. И все пак, накрая сте продължила напред и е било за добро.

Какво означава сексуално лицемерие?

Много шум убива любовта

За децата, телефоните и оправданието “Ами, такова им е поколението”

Изненадващо откритие за децата на разделени родители

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс28 ЯНУАРИ 2020

Ако партньорът ви е песимист, а вие сте оптимист...

Наполовина успешна ли е връзката, или наполовина нещастна?

Връзки & секс22 ЯНУАРИ 2020

Как Instagram ни пречи да открием любовта

Instagram дисморфията може би е причината защо сме нещастни и самотни

Връзки & секс13 ЯНУАРИ 2020

Прочетете това, ако не можете да преживеете бившия си

Две са токсичните мисли, които след раздяла могат да се загнездят в съзнанието ви и да ви попречат да се излекувате от болката

Beauty новини10 ЯНУАРИ 2020

С времето всяка връзка става нещастна, ако ги няма тези 4 неща

Фазата на розовите очила в началото на всяко влюбване е свързана с толкова прекрасни чувства. Но ако искаме дългосрочна хармония, трябва да бъдем реалисти и да знаем това: