Това е един от най-опасните начини за манипулация. Вие жертви ли сте?

Може да изиграят лоша шега с вашата психика.

Един от най-често срещаните и опасни методи за манипулация във връзките е известен като “gaslighting”. Дали парньорът ви не опитва да го приложи срещу вас?

Съществуват всякакви методи за манипулация – от политическата до тази от страна на интимния ни партньор. Но от всички този е най-опасен – дори няма да разберете какво се  случва.

3 качества, които правят една жена желана

Терминът “gaslighting” се е появил от един стар филм, в който двойка живее в дом с газови лампи. Мъжът се опитвал да накара жената да полудее. Неговата стратегия била постепенно да замъглява все повече и повече лампите в къщата, така че да става все по-тъмно.

Но въпреки това той отричал, че го прави и че има каквато и да е промяна в обстановката. С времето жената започнала да се съмнява в себе си и постепенно загубила разсъдъка си.

От тогава този начин на манипулация се нарича “gaslighting”. Когато някой ви кара да се чувствате виновни и винаги успява да ви накара да се съмнявате в самите себе си, той използва метода. 

Как да разберете дали не правят това с вас?

Наблюдавайте държанието на партньора си. Ако той някакси успява да завърти въпроса към вашата страна, има голям шанс той да е манипулатор. Например, ако се съмнявате, че той ви изневерява и го попитате за това, той ще промени разговора в ход, че вие не му се доверявате и сте виновни за проблемите ви.

Защо красивите жени са сами?

Голям червен флаг е и ако постоянно се чувствате изолирани, уплашени и несигурни в себе си. В една връзка трябва да се говори за спънките и неприятните моменти, за да може да се преодолеят. Ако половинката ви винаги намира начин как да се измъкне от подобни разговори, значи най-вероятно ви манипулира.

В такива ситуации е по-добре да си тръгнете и да оставите цялото това преживяване зад гърба ви. Ако една връзка ви кара да се чувствате манипулирани, виновни и неудовлетворени, значи не е за вас. 

11 неща, по-болезнени от изневярата

Защо все попадаме на грешния мъж

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс25 АВГУСТ 2019

Съвети за връзките от авторката на "Сексът и градът"

Кандис Бушнел и ценните съвети, които ни завещава

Връзки & секс23 АВГУСТ 2019

11 неща, по-болезнени от изневярата

Смятате ли, че това е най-лошото нещо, което може да се случи на връзката ви? Прочетете това и помислете пак.

Връзки & секс19 АВГУСТ 2019

Защо правим секс с много по-млади мъже?

Авторката на "Сексът и градът" Кандис Бушнел анализира този съвременен феномен, за да даде някои интересни отговори

Връзки & секс16 АВГУСТ 2019

Любов от пръв поглед, има ли такова нещо наистина?

И доколко трябва да вярваме на историите тип "Ромео и Жулиета"