Защо красивите жени са сами?

За всяка красавица си има принц – тази идея обаче се експлоатира най-вече от режисьорите в Холивуд. В реалността красотата често пречи

За всяка красавица си има принц – тази идея обаче се експлоатира най-вече от режисьорите в Холивуд. В реалността красотата често пречи.

Защо така се случва? Защо той се обръща след Вас, но не ви предлага брак?

Красивата жена никога няма да бъде сама: клише!

Какъв е смисълът да се запознават с нея? Тя сигурно има богат мъж и четирима любовника, и като цяло е птица за друг полет. Колкото и силен да е, абсолютно уверен в себе си мъж не съществува, а женският отказ е тежък за преживяване от всеки. Към обикновената жена е доста по-лесно да се подходи. Съзнанието му казва: колкото е по-лесно, толкова е по-безопасно.

Високи изисквания

Според изследванията, жените, които са уверени в собствената си красота, търсят свобода и независимост в отношенията си с мъжете, лесно сменят партньорите си и са по-малко склонни на компромис. Трудно се задоволяват с това, което имат и винаги се съмняват дали изборът им е най-добрият. Нито един мъжки недостатък не е разглеждан като чар – перфекционизмът им всъщност им пречи.

Интелектът е оръжие

Комбинацията красота и интелект в наши дни е рядкост. Но на мъжете им е трудно да повярват, че природата е склонна на такива жестове към нежния пол и да бъде толкова щедра, че да дари красивата жена и с ум! Защо й е да го прави?! „Умът се използва от тези, които нямат избор. А за красавиците всичко трябва да става без много усилия, което вероятно е довело до атрофиране на мозъка“, си мислят повечето мъже.

Този подход разбира се дразни жените. В резултат се налага тя да хвърля всички усилия, за да докаже своя интелект пред света – става духовно развита, успешна, силна, всезнаеща, забележима… Превръща се в непобедимо оръдие. Личност! Как тогава да има ухажори?

Не толерирайте мъжа, ако ви казва това

Агресивна сексуалност

Каквото излъчваш, това получаваш. Външността е посланието на човек към света – код, който социумът разшифрова. Ако красива жена е облечена предизвикателно, с дълбоко деколте, високи токчета и ярко червило, след нея ще ходи опашка от хищници, следвайки инстинкта си и сексуалното привличане. И работата не е в това, че те имат нужда само от това. Просто, ако на масата има цигари, защо ти е да си купуваш хляб?!

Непознаване на мъжката психология

Не става дума за манипулация, а за основни принципи, за разбиране на разликата в психологията на половете. Красотата е важна, но по-важно е в дългосрочен план да се изпитва удоволствие от качествената и пълноценна комуникация с жената. Маската на гордостта и самоувереността, опитите за конкуренция с мъжа, визията на недостъпна и хладна и много други форми на маскирането на страховете и комплексите формира тежък характер и прави жената отблъскваща.

Люба Вангелова

Лоши майки ли са жените, които продължават да обичат секса?

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me06 АВГУСТ 2019

Да можеш да назоваваш емоциите си дава огромна сила

Това е особено важно откритие за хората, склонни към тревожност и депресия

Better me12 ЮЛИ 2019

Кога жените се чувстват най-уверени?

Когато достигнем тази възраст се чувстваме прекрасно в тялото си

Better me11 ЮЛИ 2019

Стресът от това винаги да взимаме правилното решение

Психолозите откриха, че този стремеж може да ни навреди

Better me04 ЮЛИ 2019

Парадоксът, който наричаме "шопинг терапия"

Да си припомним най-важното - разходката до мола не решава реални проблеми