Психология : Връзки & секс12 ОКТОМВРИ 2018

Кой тип хора се развеждат най-често?

Обърнете внимание на поведението на партньора си, преди да кажете “да”

Има няколко предупредителни знака, за които трябва да внимавате

Никой не встъпва в брак, мислейки, че ще стигне до развод. Въпреки това, хората постоянно се разделят, но причините не винаги са едни и същи.

Повечето хора установяват, че с времето дадена черта в партньора им ги изнервя все повече и повече до степента в която не издържат и си тръгват. Други пък осъзнават, че от години спорят за едно и също нещо и не виждат как някога ще разрешат споровете си. А трети просто губят интерес и търсят нова тръпка и различна емоция.

Коя е най-честата причина за развод

Независимо какво точно довежда една двойка до развод, има няколко типа хора, при които вероятността бракът им да проработи и да издържи теста на времето, е почти нулева.

Ето и кои са те:

Тип №1: Нереалистични очаквания

Този тип хора очакват, че когато кажат “ДА” небесата просто ще се отворят за тях и от тук насетне ги очакват само радости и щастливи моменти. Те не са готови да се справят с трудности, тъй като в тяхното съзнание бракът е равен на липса на проблеми. 

Освен това, хората с нереалистични очаквания, вярват, че партньорът им може да им даде всичко, за което са мечтали и още повече да играе няколко роли едновременно: тази на съпруг/а, приятел, любовник, психолог, и т.н. Такъв тип хора изпадат в истинска криза, когато нещо в брака им не върви идеално и поради тази причина много често завършват разведени, защото не могат да понесат това, че мечтите и илюзиите им са разрушени. 

Тип №2: Липса на комуникация

Във всички човешки взаимоотношения комуникацията е ключът към мир и разбирателство. Когато става дума за брак с човек, който не комуникира с вас, нещата са просто обречени на провал. 

Ако партньорът ви не желае да споделя своите чувства, желания и да ви показва как реагира на вашите думи и действия, дори да сте надарени с умението да четете мисли, пак ще ви е изключително трудно да разгадаете какво се случва с него. Много често такъв тип хора премълчават (дори с години) проблем, който постепено назрява и в един прекрасен момент пракратяват отношенията си с вас, а вие най-често оставате с пръст в устата и един куп въпроси какво се е случва.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс09 ОКТОМВРИ 2019

Проучване показва, че хората с връзка от разстояние са по-щастливи

Оказва се, че често срещаното схващане, че връзките от разстояние нямат бъдеще, не винаги е внярна

Връзки & секс29 СЕПТЕМВРИ 2019

Колко често трябва да правим секс, за да сме щастливи

Не се притеснявайте - сексът дори веднъж седмично е достатъчен, за да ни направи по-щастливи и здрави

Връзки & секс24 СЕПТЕМВРИ 2019

Наистина ли е в природата ни да бъдем неверни?

Според науката, в природата на човек не е закодирано да бъде верен на един партньор

Връзки & секс23 СЕПТЕМВРИ 2019

Само си мислите, че тези 6 неща са секси

Тези разпространени женски заблуди за това какво привлича и възбужда мъжете пречат на добрия флирт и на секса