Разберете дали мъжът ви крие тайна от миналото

Има неща, които ще ви насочат по следата

Дали мъжът ви крие от вас някаква тайна, свързана с миналото му?

Този сценарий не е толкова необичаен. Много хора имат нещо в миналото си, което ги е травмирало или което им е силно неприятно, срамуват се и предпочитат да го забравят.

Затова спестяват този факт, когато започнат връзка и дори когато заживеят с партньора си. Ако обаче тази минала случка или епизод са свързани с нещо важно, което е оставило своя отпечатък, премълчаването може да доведе до неусетно отчуждение в двойката. В крайна сметка, двама души се събират, за да споделят и да си дават доверие – всичко по-различно обрича любовта на горчив финал.

Как да разберете дали вашият мъж крие тайна от миналото си?

Женската интуиция е най-точният индикатор. Ще усетите, ако у половинката ви има напрежение, свързано с определена тема или с период от живота му.

Думите, които са като смъртна присъда за любовта

Той споделя с вас много неща и изглежда напълно открит за проблемите в работата или в предишните си връзки, но рядко говори за родителите си? Научавате случайно, че е прекарвал повече време при бабите и дядовците си, отколкото у дома? Рядко споменава баща си, а ако го попитате нещо или самата вие разказвате за своя баща, става умълчан, нервен и сменя темата?

Темата табу може да е всякаква, от отношенията с родителите му до трудности или унижения в училище или травма от изневяра в предишна връзка. Но издайникът винаги е един – когато мъжът става припрян, отговаря лаконично и сменя темата, когато подходите към определена територия от миналото му.

Тази илюстрация ще ви обясни всички проблеми в любовта

Каква може да бъде причината?

В повечето случаи, мъжът просто иска да загърби неприятното преживяване. Или се срамува и изпитва страх, че ще го осъдите за някаква минала грешка и това ще промени чувствата ви към него. Рядко тази тайна от миналото е нещо, което пряко ви застрашава. Или пък нещо, с което той самият може умишлено да ви засегне.

Наличието на такава деликатна тема обаче ви задължава да подхождате много внимателно и дипломатично.

Недейте да притискате любимия си човек да сподели с вас какво му е.

Най-важното правило е, че той ще сподели само тогава, когато се почувства готов. Когато човек таи някакво травматично преживяване в себе си, той се чувства силно уязвим, наплашен и докачлив и с една грешна реплика рискувате да го накарате да се затвори завинаги в черупката си.

Мъжете и тайните, които крият от своите половинки

Преди да заговорите открито с него по темата, той трябва да се е убедил, че го разбирате и подкрепяте, че не сте негов съдник, а сте партньор. Подбирайте внимателно думите си. Може самата вие да споделите с него нещо от собственото ви минало, което ви е наранило дълбоко, което смятате за свой провал, измъчва ви и не сте разкривали пред никой друг. Това ще покаже на вашия най-близък човек, че не се смятате за перфектна и не очаквате това и от него.

Използвайте окуражителни думи, докосвайте го, говорете със спокоен и разбиращ тон. Внимавайте как формулирате изреченията си. Вместо “Ти май криеш нещо от мен”, кажете “Имам чувството, че искаш да споделиш с мен нещо. Ще се радвам да те изслушам”.

Звучи като танц върху тънък лед, нали? И е точно това. Разговорите по трудни за един човек теми никога не са проста и лесна работа.

Но когато целта е пълното доверие и разбиране в една двойка, усилието е оправдано!

18 романтични неща, които да направите през уикенда

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс18 СЕПТЕМВРИ 2019

Една трета от хората се връщат при бившия си. Да го направим ли и ние?

Това проучване показва интересен поглед върху темата

Връзки & секс15 СЕПТЕМВРИ 2019

По-грозните мъже ни правят по-щастливи?

Колкото по-секси е съпругът, толкова по-стресирана е жената и рискът да се чувства потисната и недооценена скача

Връзки & секс09 СЕПТЕМВРИ 2019

Когато любовта дойде, без да сме готови за нея

Точка 3 описва едно от основните умения на хората да изграждат щастливи връзки. Обърнете му внимание!

Връзки & секс29 АВГУСТ 2019

Да, можеш да го накараш да се влюби в теб отново

Върнете лесно тръпката и близостта си, когато усетите, че във връзката е започнало да настъпва охладняване