Разберете дали мъжът ви крие тайна от миналото

Има неща, които ще ви насочат по следата

Шок! Статусите във Фейсбук не оправят лошото време

Дали мъжът ви крие от вас някаква тайна, свързана с миналото му?

Този сценарий не е толкова необичаен. Много хора имат нещо в миналото си, което ги е травмирало или което им е силно неприятно, срамуват се и предпочитат да го забравят.

Затова спестяват този факт, когато започнат връзка и дори когато заживеят с партньора си. Ако обаче тази минала случка или епизод са свързани с нещо важно, което е оставило своя отпечатък, премълчаването може да доведе до неусетно отчуждение в двойката. В крайна сметка, двама души се събират, за да споделят и да си дават доверие – всичко по-различно обрича любовта на горчив финал.

Как да разберете дали вашият мъж крие тайна от миналото си?

Женската интуиция е най-точният индикатор. Ще усетите, ако у половинката ви има напрежение, свързано с определена тема или с период от живота му.

Думите, които са като смъртна присъда за любовта

Разберете дали мъжът ви крие тайна от миналото

Той споделя с вас много неща и изглежда напълно открит за проблемите в работата или в предишните си връзки, но рядко говори за родителите си? Научавате случайно, че е прекарвал повече време при бабите и дядовците си, отколкото у дома? Рядко споменава баща си, а ако го попитате нещо или самата вие разказвате за своя баща, става умълчан, нервен и сменя темата?

Темата табу може да е всякаква, от отношенията с родителите му до трудности или унижения в училище или травма от изневяра в предишна връзка. Но издайникът винаги е един – когато мъжът става припрян, отговаря лаконично и сменя темата, когато подходите към определена територия от миналото му.

Тази илюстрация ще ви обясни всички проблеми в любовта

Каква може да бъде причината?

В повечето случаи, мъжът просто иска да загърби неприятното преживяване. Или се срамува и изпитва страх, че ще го осъдите за някаква минала грешка и това ще промени чувствата ви към него. Рядко тази тайна от миналото е нещо, което пряко ви застрашава. Или пък нещо, с което той самият може умишлено да ви засегне.

Наличието на такава деликатна тема обаче ви задължава да подхождате много внимателно и дипломатично.

Недейте да притискате любимия си човек да сподели с вас какво му е.

Най-важното правило е, че той ще сподели само тогава, когато се почувства готов. Когато човек таи някакво травматично преживяване в себе си, той се чувства силно уязвим, наплашен и докачлив и с една грешна реплика рискувате да го накарате да се затвори завинаги в черупката си.

Мъжете и тайните, които крият от своите половинки

Разберете дали мъжът ви крие тайна от миналото

Преди да заговорите открито с него по темата, той трябва да се е убедил, че го разбирате и подкрепяте, че не сте негов съдник, а сте партньор. Подбирайте внимателно думите си. Може самата вие да споделите с него нещо от собственото ви минало, което ви е наранило дълбоко, което смятате за свой провал, измъчва ви и не сте разкривали пред никой друг. Това ще покаже на вашия най-близък човек, че не се смятате за перфектна и не очаквате това и от него.

Използвайте окуражителни думи, докосвайте го, говорете със спокоен и разбиращ тон. Внимавайте как формулирате изреченията си. Вместо “Ти май криеш нещо от мен”, кажете “Имам чувството, че искаш да споделиш с мен нещо. Ще се радвам да те изслушам”.

Звучи като танц върху тънък лед, нали? И е точно това. Разговорите по трудни за един човек теми никога не са проста и лесна работа.

Но когато целта е пълното доверие и разбиране в една двойка, усилието е оправдано!

18 романтични неща, които да направите през уикенда

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс
Връзки & секс06 АПРИЛ 2022

Секс след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Кой изневерява в Tinder
Връзки & секс25 МАРТ 2022

Кой изневерява в Tinder

Проучванията разкриха кой пол използва приложението по-често във връзка

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна
Връзки & секс18 МАРТ 2022

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна

Щастието във връзката може да се постигне съвсем лесно, ако правите тези три неща

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2022

Романтичните филми могат... да спасят връзката ви

Ако се чудите как да прекарате този Свети Валентин...