Мъжете и тайните, които крият от своите половинки

За какво лъжат повечето?

Мъжете лъжат, жените лъжат. Всички понякога лъжем. И той най-близките си хора.

Няколко са нещата, за които мъжете обикновено ни спестяват истината. Не го казваме, за да ви създаваме напрежение и да ви караме да подозирате половинката си. А за да знаете какво е много вероятно той да крие от вас – дори и само защото се притеснява да говори и не знае как ще реагирате.

Тези типични мъжки лъжи в голяма степен са преодолим проблем. Това, което можете да направите, е да подхванете откровен и добронамерен разговор. Ако подозирате, че любимият човек ви лъже, попитайте го открито за следните неща, но го направете с любов и покажете готовност да го изслушате спокойно.

Начинът, по който гледа на вас физически

Не са много мъжете, които ще кажат на приятелката си в прав текст, че коремчето й е започнало да се отпуска и той го забелязва. Или че мъхчето над горната й устна му прилича на чист мустак и би искал тя да го махне… Колкото и да го привличате, сигурно има нещо, което тайничко си мечтае да можеше да се променят. Може да му кажете, че за вас е важно да изглеждате привлекателна в очите му и че ако нещо го притеснява, няма проблем да го обсъдите.

Мъжете и тайните, които крият от своите половинки

Тук не говорим за някои мъже, които упражняват натиск върху половинките си и настояват те да се променят радикално, за да им угодят. Но в малки дози, такова желание у мъжа е съвсем нормално. От вас зависи какви компромиси сте готова да направите.

Проблемите с работата и с роднините

Често мъжете крият фамилните и служебните си драми от жената до себе си и причината е, че искат да изглеждат силни. Иска тя да е убедена, че нейният мачо държи всичко под контрол. Така въпроси като напрежение с новия мениджър, караници за имоти с роднини и подобни често остават скрити. Но е много вероятно ако го разпитате тактично, да се радва на възможността да сподели с вас. Ако го усещате напрегнат, покажете нежност и търпение. И просто питайте.

Бившите, които са му изневерили или са го зарязали

Мъжете и тайните, които крият от своите половинки

Ако жена му е причинила нещо особено унизително, мъжът трудно ще си признае за това. Подобни преживявания нанасят тежък удар по мъжкото его и са травматизиращи, а това ги прави трудни за обсъждане. Мъжът, който се е оказал измамен или зарязан, вероятно се срамува от това и се притеснява, че ако научите, той би бил жалък във вашите очи. Затова е по-вероятно да замаже с дребни лъжи цялата истина за това защо и точно как е приключила връзката.

Шантави сексуални фантазии

Почти няма мъж, който да не си фантазира за нещо по-изчанчено в леглото, но си мълчи, за да не го помислят за “извратен”. Надяваме се, че вие не сте от жените, които с лека ръка биха осъдили някой, когото обичат, заради предпочитанията му. Ако той понякога си фантазира за групов секс, за изпълнение на публично място или за това да бъде завързан и да играе ваш роб, това не означава, че е луд или сбъркан.

Както казахме вече – окуражете го, питайте, бъдете отворени и готови да изслушате, без да съдите. Някои от фантазиите му може да не ви допаднат и в такъв случай никой не ви задължава да ги сбъдвате. Други могат да се окажат приятна нова добавка към интимния ви живот като двойка.

Мъжете и тайните, които крият от своите половинки

Какво мислят приятелите му за вас

Колкото и да ви обича, за един мъж винаги ще бъде важно приятелите и роднините му също да ви одобрят. Независимо дали го признава или не. Ако някой негов близък не ви симпатизира особено, половинката ви вероятно ще премълчи този факт, за да не създаде нежелан конфликт.

Травмите му от детството

Това е тема, която не е много популярна за обсъждане между мъжете и жените във връзка. Ако човек е бил жертва на насилие в една или друга форма, ако е бил силно уплашен, наранен, несигурен или засрамен, вероятно го крие, макар и не нарочно. Просто подобни преживявания не са нещо, за което е приятно да си спомняме. Само че много често тези травматични преживявания продължават да работт в нас на подсъзнателно ниво и да стават причина за определени поведенчески модели или емоционални реакции.

Затова ако искате да опознаете мъжа до себе си истински, дайте му възможност да сподели с вас и тези неприятни, но критично важни детски преживявания.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс
Връзки & секс06 АПРИЛ 2022

Секс след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Кой изневерява в Tinder
Връзки & секс25 МАРТ 2022

Кой изневерява в Tinder

Проучванията разкриха кой пол използва приложението по-често във връзка

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна
Връзки & секс18 МАРТ 2022

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна

Щастието във връзката може да се постигне съвсем лесно, ако правите тези три неща

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2022

Романтичните филми могат... да спасят връзката ви

Ако се чудите как да прекарате този Свети Валентин...