Психология : Връзки & секс14 ФЕВРУАРИ 2014

Правим най-много секс в събота вечер

40% от двойките избират уикенда

Слънцето и Венера в зодия Лъв ще ни дадат ново начало в любовта

Според сайта Lovehoney.com събота, след 19:30 ч. е най-популярното сред двойките време, в което те избират да правят секс.

Това са резултати от новa анкета, в която 44% от анкетираните са посочили именно този отговор. Всъщност, тези цифри не са никак шокиращи. Петък всички са прекалено уморени след работа, а в неделя доста хора не са в настроение за любовни ласки, защото знаят, че на другия ден отново трябва да се връщат в офиса.

Модерните двойки сякаш не знаят значението на спонтанността. Въпреки това, интересен факт е, че са посочили като отговор също, че най-много имат настроение за секс около 16:30 отново в събота. По неясни причини, обаче, часът, в който най-много от тях правят секс, е след 19: 30.

Правим най-много секс в събота вечер

Възможно е резултатите да са такива поради факта, че в анкетата като гласуващи са се отбелязали основно дългогодишни двойки, които живеят заедно и имат моногамна връзка. Това без съмнение значи, че имат натоварено ежедневие и използват уикенда основно за почивка, срещи с приятели и наваксване с домашни задължения. Сексът идва някъде между вечерята и филма, който гледат по-късно.

И тук идва феноменът “секс по график”, който е съвсем сериозно застъпен и при младите двойки.

5 въпроса, които всяка щастлива двойка може да си отговори

“Сексът по график може и да ви изглежда като най-неромантичното нещо на света”, казва Ричард Лонгхърст, основател на Lovehoney. “Нашето проучване обаче показва, че редовната физическа близост, макар и по едно и също време, е ключът към щастливата връзка.”

Лонгхърст допълва, че тенденцията е двойките, които правят секс по график, да се увеличават. 62% от участващите в проучването са отбелязали, че имат поне 1-2 вечери в седмицата, в които излизат някъде да се забавляват (било то на ресторант, кино или клуб) и тези вечери завършват със секс.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Има ли надежда, ако сме спрели да правим секс?
Връзки & секс20 ОКТОМВРИ 2020

Има ли надежда, ако сме спрели да правим секс?

Ето как да разпалите искрата отново

4 неща, които никога не бива да правим след скандал
Връзки & секс17 СЕПТЕМВРИ 2020

4 неща, които никога не бива да правим след скандал

Всяка от тези грешки може да бъде пагубна за доверието във връзката

5 предупредителни знака да не се събирате с бившия
Връзки & секс25 АВГУСТ 2020

5 предупредителни знака да не се събирате с бившия

Тези типове поведение често се появяват след раздялата