Полиамория или когато един мъж не ни е достатъчен

Възможно ли е да обичате повече от двама мъже?

Днес полиаморията е по-релевантна отвсякога.

Може би ви се е случвало да имате връзка, която не върви, но да флиртувате с друг мъж, а да се интересувате от трети. Тези периоди може да са бурни, кратки, по-дълги, седмици, месеци, но винаги оставят у вас едно чувство за вина. От малки знаем, че приличните момичета не се държат така. Разбира се, времената и нравите са различни и днес никоя от нас няма нужда от оправдание, за да започне паралелна връзка, преди да е довършила стария си роман.

Усещането за физическа нечистоплътност се изчиства с един душ, но с психиката не е толкова лесно. Ако днес целувате кафевите му очи, все още стои споменът, че вчера сте целували едни други сини очи. Не само помните, но и се обвинявате за това. Но хилядолетия традиции във вярност и моногамия не се преодоляват така лесно.

Ако има явление, трябва да има и термин за неговото означаване. Както например знаем какво са „ексклузивни“ и „неексклузивни“ отношения, знаем какво е „отворен брак“. Има и понятие „полиамория“ – с него означаваме модерния начин да се чувстваме добре във връзка с няколко партньори. И не, това не е промискуитет – да правиш секс с различни хора, без оглед на ситуация.

Какво искаме да чуваме по време на секс?

Полиаморията е любовен съюз с определен брой участници, повече от двама. Вероятно това означава, че 10 души се срещат и си казват: сега всички се обичаме един друг и спим само помежду си – без никаква ревност и без обиди. И секс извън „групата“ не се толерира, тъй като това ще ознчава измяна. Ако харесате някой, може да го поканите в полиаморната група, ако се хареса на всички, може да стане 11-тият член. В крайна сметка досега много хора в англосаксонските общества са живели с години така. Не е за всеки, факт.

Съществуват и отворени отношения. Дори официален отворен брак – мъжът и жената правят секс с различни партньори и винаги си казват истината. „Скъпи, днес ще остана след работа – с Иван ще се виждаме на нашето място.!“. „Добре, мила, аз смятам да направя подобно нещо. До довечера!“

А съществува и „договорена изневяра“ – истинска прелест. Това е, когато в началото на връзката двойката сяда и се договаря писмено съгласие кой какво може да прави и за какъв период.

ОК, времената се менят, нравите заедно с тях, а любовта си е любов, но и тя има различни форми. Приемате ли ги?

Какво предизвиква женската изневяра?

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс17 ЮЛИ 2018

Ако ви изневеряват, има спасение

Вижте 8 начина, които ще помогнат на връзката да оцелее

Връзки & секс15 ЮЛИ 2018

Как флиртуват мъжете по света?

Добри новини, момичета! Най-активните свалячи се оказаха в съседна държава

Връзки & секс13 ЮЛИ 2018

Истината за сексуалните фантазии на жените

Нежният пол предпочита мръсния секс

Връзки & секс01 ЮЛИ 2018

Защо той обича теб, но спи с други?

Мъжът не е способен да спи с жена, която уважава повече, отколкото желае