Полиамория или когато един мъж не ни е достатъчен

Възможно ли е да обичате повече от двама мъже?

Днес полиаморията е по-релевантна отвсякога.

Може би ви се е случвало да имате връзка, която не върви, но да флиртувате с друг мъж, а да се интересувате от трети. Тези периоди може да са бурни, кратки, по-дълги, седмици, месеци, но винаги оставят у вас едно чувство за вина. От малки знаем, че приличните момичета не се държат така. Разбира се, времената и нравите са различни и днес никоя от нас няма нужда от оправдание, за да започне паралелна връзка, преди да е довършила стария си роман.

Усещането за физическа нечистоплътност се изчиства с един душ, но с психиката не е толкова лесно. Ако днес целувате кафевите му очи, все още стои споменът, че вчера сте целували едни други сини очи. Не само помните, но и се обвинявате за това. Но хилядолетия традиции във вярност и моногамия не се преодоляват така лесно.

Ако има явление, трябва да има и термин за неговото означаване. Както например знаем какво са „ексклузивни“ и „неексклузивни“ отношения, знаем какво е „отворен брак“. Има и понятие „полиамория“ – с него означаваме модерния начин да се чувстваме добре във връзка с няколко партньори. И не, това не е промискуитет – да правиш секс с различни хора, без оглед на ситуация.

Какво искаме да чуваме по време на секс?

Полиаморията е любовен съюз с определен брой участници, повече от двама. Вероятно това означава, че 10 души се срещат и си казват: сега всички се обичаме един друг и спим само помежду си – без никаква ревност и без обиди. И секс извън „групата“ не се толерира, тъй като това ще ознчава измяна. Ако харесате някой, може да го поканите в полиаморната група, ако се хареса на всички, може да стане 11-тият член. В крайна сметка досега много хора в англосаксонските общества са живели с години така. Не е за всеки, факт.

Съществуват и отворени отношения. Дори официален отворен брак – мъжът и жената правят секс с различни партньори и винаги си казват истината. „Скъпи, днес ще остана след работа – с Иван ще се виждаме на нашето място.!“. „Добре, мила, аз смятам да направя подобно нещо. До довечера!“

А съществува и „договорена изневяра“ – истинска прелест. Това е, когато в началото на връзката двойката сяда и се договаря писмено съгласие кой какво може да прави и за какъв период.

ОК, времената се менят, нравите заедно с тях, а любовта си е любов, но и тя има различни форми. Приемате ли ги?

Какво предизвиква женската изневяра?

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс19 АПРИЛ 2019

Защо си станала жена под чехъл?

Жената под чехъл мисли, действа и взема решения чрез и за своя мъж

Връзки & секс15 АПРИЛ 2019

Трябва ли да споделяте парите с половинката си

Когато живеете заедно, ядете от една храна и харчите едни сметки, кой трябва да ги плаща?

Връзки & секс08 АПРИЛ 2019

Как да спасим връзката си, ако сме започнали да си омръзваме

Действайте веднага, преди рутината да навреди трайно