Ще спасите брака си от развод, ако правите тези три неща

Изключително важни за близостта и щастието

За да запазите брака си щастлив, не трябва да приемате връзката и партньора си за даденост и ежедневно трябва да се трудите помежду ви да не се настани отчуждението.

Всеки, който е имал поне една сериозна връзка на семейни начала, знае колко деликатна и трудна работа е да поддържаш хармонията и да запазиш близостта. Научили сме, че за щастието в едни отношения трябва да се работи. Но какво конкретно значи това? Какво е най-важното за запазването на брака?

Прочетете и запомнете тези три неща.

Не спирайте да се забавлявате заедно
Споделените приятни емоции са една от най-важните съставки за щастлив брак. Пътувайте, гледайте филми, срещайте се с нови хора, слушайте музика, смейте се.

Установено е, че хората се влюбват по-лесно, когато споделят силни положителни емоции (Което обяснява и наличието на толкова голям брой ваканционни романи!). На същия принцип радостните изживявания заедно ни карат отново и отново да се “влюбваме” в партньора си, или поне да се чувстваме емоционално свързани с него.

Общувайте и проявявайте емпатия
Разговаряйте, като не е забранено и да спорите. Но не прекъсвайте, не критикувайте, не обиждайте. Не забравяйте фрази като “Опитвам се да разбера какво мислиш” и “Може би си прав за това”. Ако сте на различно мнение, изразявайте го по уважителен начин. Не подкопавайте самоуважението на мъжа си.

И помнете, че между двама души, които се обичат, сарказмът няма място.

Споделяйте целите, мечтите и желанията си
Да, шокиращо и тъжно е, но повярвайте ни – много хора живеят години наред с някого под един покрив, без да се запитат и да научат за какво мечтае той. Човекът, който ви сподели какви са целите му и как му се иска да се развие животът му, ще ви чувства в пъти по-близка. Това засилва доверието и чисто човешката интимност в брака.

Не означава, че всичките ви цели трябва да станат общи. Можете да продължавате да имате свои лични стремежи, но говорете и за тях със своя любим човек, за да имате и двамата усещането, че истински, а не само на хартия споделяте живота си.

Още от MissBloom за връзките:

Мъжете и тайните, които крият от своите половинки

Истината за сексуалните фантазии на жените

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс14 ОКТОМВРИ 2019

Форплей за по-добър секс?

Какво не знаем за него, а трябва?

Връзки & секс09 ОКТОМВРИ 2019

Проучване показва, че хората с връзка от разстояние са по-щастливи

Оказва се, че често срещаното схващане, че връзките от разстояние нямат бъдеще, не винаги е внярна

Връзки & секс29 СЕПТЕМВРИ 2019

Колко често трябва да правим секс, за да сме щастливи

Не се притеснявайте - сексът дори веднъж седмично е достатъчен, за да ни направи по-щастливи и здрави

Връзки & секс24 СЕПТЕМВРИ 2019

Наистина ли е в природата ни да бъдем неверни?

Според науката, в природата на човек не е закодирано да бъде верен на един партньор