Какво ще стане, ако не срещнете любовта?

Спрете да чакате този, който да промени живота ви

Представете си, че поглеждате в магическата топка и разбирате, че няма да срещнете никога единствения.

Разбира се, че е на границата на трагичното да се опитвате да си представите, че „единственият“ или поне този, който ви устройва наполовина и с когото бихте живели до края на живота си…, няма да се появи никога. Дори и да не сте наивни и да не вярвате в сродните души, със сигурност живеете с вярата, е ще ГО срещнете или ще спре вниманието ви някой, който ви харесва малко или много. Някой, с когото можете да си говорите до сутринта, който ще се грижи за вас, когато боледувате и всяка вечер след работа изслушва разказите ви. Не се ли надяваме всички на това?!

Да търсим любовта постоянно ни влияе, и то неусетно.

Любовта е в челните редици на всички наши действия, дори и в съзнанието ни всичко да е различно. Любовта е причина да си купите нови дънки. Тя е причината да отидете а онова барбекю с приятели, въпреки че не искахте това. Любовта е причината да се страхувате и да бъдете неуверени в бъдещето си. Но любовта също е това, което ни вдъхновява за най-големите промени в живота ни.

Как се променя любовта след 30?

И така, какво щеше да стане, ако знаехте, че любовта никога няма да почука на вратата ви? Ще промените ли нещо в живота си? Или в ежедневието си? А какво ще стане с дългосрочните ви планове? Дали първата ви реакция ще е: „е, нищо!“. Мислим си, че сме умни и плановете няма да бъдат разклатени от никакво влияние. Но си дайте още няколко минути, за да помислите. Защото има едно нещо, което не искаме да го признаем за любовта: тя е патерица, на която се опираме за всичко. Идеята, че някой ден ще бъдем с някого, който ще обича всички наши недостатъци, е леко извинение да не работим върху себе си. Принципът на двете половини, които ще станат едно цяло, ни пречи да работим, за да бъдем по-добрата половина.

Ако знаехте, че любовта не е опция в живота си, как бихте устроили ежедневието си? Щяхте ли да се фокусирате върху кариерата и успеха си? Или ще инвестирате в себе си – щяхте ли да напуснете зоната си на комфорт? Перспективата да не намерим любовта в живота си е крайъгълен камък. Да осъзнаем това може да ни се стори разрушително за нас, но всъщност може и да ни освободи. Ако се освободим от страха, че можем да умрем в самота, пред нас може да се отворят невиждани възможности. Можем да се опитаме да живеем на различни континенти. Да направим шеметна кариера. Можем да се занимаваме с това, което винаги ни е харесвало, независимо дали ще ни осигури финансова стабилност. Любовта ни държи с много тънки „окови“, а ние дори не се усещаме. И гаранцията за нейното отсъствие, може да се превърне в усещане за абсолютна свобода.

25 забавни илюстрации за истината за дългите връзки

Защото в ситуация, в която не ни се налага да търсим единствената си любов, най-накрая ще осъзнаем, че имаме пълното право да обичаме себе си. Така ще се развиваме, ще се изграждаме, ще ставаме по-способни, по-мъдри, по-меки, по-усмихнати и ще намираме в себе си това, което винаги сме търсели в другите.

Има едно нещо, което всички трябва да започнем да правим – да спрем да чакаме някой, който да промени живота ни. Просто бъдете човека, който търсите и чакате. Изживявайте всеки ден така, сякаш сте влюбени в него. Защото така със сигурност ще знаете едно нещо – всеки триумф, всяка победа, всеки страх, всеки провал ще бъде ва. Ще сте преминали през всичко това сами. И вие ще бъдете човекът, който ще получава наградите за това.

Сами ще си протягате ръка, когато падате. Сами ще се повдигате от пода, когато силите ви напуснат.

Научете се да цените всичко, което внасяте сами в собствения си живот. Защото иронията е такава, че сте най-привлекателни в моментите, в които изобщо не мислите за това. Когато с увереност минавате през живота, свободно и без ограничения, когато излъчвате енергия, която не може да се сравни с друго и не е възможно да бъде имитирана. Тази енергия е способна да промени не само вашия живот, но и живота на тези около вас.

Затова спрете да търсите любовта или този, който ще промени живота ви. За начало бъдете себе си.

Известни двойки с дълги връзки

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс19 МАРТ 2020

10 неща, за които всеки мъж копнее в леглото

Секси бельото, мръсните думички и инициативата са задължителни за един добър секс!

Връзки & секс18 МАРТ 2020

Фразите, които издават, че мъжът е престанал да ви обича

"Не съм длъжен да ти се обяснявам" е първата от тях

Връзки & секс14 МАРТ 2020

Хората със скучни връзки са най-щастливи

Авторът Марк Менсън е убеден, че вълнуващите общи преживявания изобщо не са това, което носи щастие в любовта