Има ли надежда, ако сме спрели да правим секс?

Ето как да разпалите искрата отново

Ако сме спрели да правим секс, това значи ли края на една връзка? Не е нужно да е така, ако правим тези шест малки неща.

Сред многото ангажименти всеки ден, забързаното ежедневие и хилядите други пречки, които стоят между половинката и нас, често отношенията охладняват. Понякога дори не го забелязваме в началото и изведнъж се оказва, че сме спрели да правим секс от месеци и нещата изглеждат необратими.

Да, сексът е важна част от всяка връзка, и липсата му може да ни накара да се питаме каква е причината. Но истината е, че не е важно “защо”, а трябва да мислим за “как”. С малки жестове и достатъчно време и търпение отношенията ви отново могат да се върнат по стария начин.

Започнете бавно, без конкретни очаквания

Почти невъзможно е, след месеци без секс изведнъж всичко да се промени въз основи. Опитвайте с малки стъпки да му покажете, че все още го искате и че сте готови да поработите върху връзката си. Не насилвайте нещата и те сами ще се случат в един момент.

Усмихвайте се по-често

Мъжете обичат щастливите жени, особено ако те са причината зад тяхното щастие. Когато той види, че все още може да ви накара да се усмихнете, и че всичко е наистина наред, ще се чувства много по-комфортно във връзката. Освен това, той вероятно се е влюбил в точно тази усмивка някога.

Превърнете темата табу в нормална

Дори и да ви се струва странно на момента, разговорът с половинката за секса, няма нужда да бъде срамна. Ако с него не говорите за тези неща, то с кого по-подходящ?

Важни, забавни и щури факти за секса

В случай, че ви се струва твърде рязко изведнъж да заговорите за съдържанието на “50 нюанса сиво”, започнете отново с малките неща. Кажете му съвсем спонтанно, че ви харесва как изглежда в тази риза днес или просто го прегърнете без причина, така че да се стопи разстоянието и неловкостта между вас. След като всичко това стане нормално отново, може да опитате и с по-пикантните неща.

Направете си нова рутина

Нещо миниатюрно може много да помогне – започвайте всеки ден с “добро утро” или закусвайте заедно сутрин. Дори само да го питате за деня му всеки ден, ще послужи добра работа.

Прекарвайте по-малко време на телефона

Свикнали сме да го използваме през почти всяка секунда, но така често забравяме да обърнем внимание на случващото се около нас. Така и може да пренебрегнем хората, които обичаме. Затова, когато сте с половинката си, опитайте да страните от социалните медии и се наслаждавайте на времето с него.

Покажете, че оценяте това, което прави

Ако е помогнал с нещо в къщата или дори просто ви е успокоил в момент, в който не ви е било добре, благодарете му и покажете, че оценяте това, което прави. Не пренебрегвайте малките неща и той ще оцени вашите усилия също.

3 качества, които правят една жена желана

До 46% от жените плачат след секс

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс23 АВГУСТ 2019

11 неща, по-болезнени от изневярата

Смятате ли, че това е най-лошото нещо, което може да се случи на връзката ви? Прочетете това и помислете пак.

Връзки & секс19 АВГУСТ 2019

Защо правим секс с много по-млади мъже?

Авторката на "Сексът и градът" Кандис Бушнел анализира този съвременен феномен, за да даде някои интересни отговори

Връзки & секс16 АВГУСТ 2019

Любов от пръв поглед, има ли такова нещо наистина?

И доколко трябва да вярваме на историите тип "Ромео и Жулиета"

Връзки & секс14 АВГУСТ 2019

Секса след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?