11 неща, по-болезнени от изневярата

Смятате ли, че това е най-лошото нещо, което може да се случи на връзката ви? Прочетете това и помислете пак.

11 неща, по-болезнени от изневярата

Изневярата без съмнение е едно от най-тежките изпитания за една връзка.

Често пъти обаче отношенията страдат много повече от “малки” и понякога дори незабележими неща, които носят със себе си също толкова голямо разочарование, страдание и, в края на краищата, раздяла.

Лъжите и спестяването на истината

Дори пред себе си да казвате, че го правите от любов или защото искате да предпазите партньора си, да криете неща от него с времето може да се превърне в огромен проблем. Дали ще навреди на доверието, което заедно се опитвате да градите, или ще доведе до край на отношенията помежду ви, зависи от това какво точно криете от него.

Но ако смятате, че спестявайки му истината всъщност му спестявате наранените чувства, то в такъв случай изобщо не би трябвало да вършите нещата, които го нараняват.

Лишаването от внимание

Вниманието, с което даряваме партньора, е различно за всяка връзка. За някои това означава засипване с прегръдки и целувки, за други – разговор след дълъг ден, обсъждане на проблеми, съветите, които двама души си дават един на друг и т.н. Ако досега половинката ви е свикнала с това внимание и изведнъж вие престанете да му го давате, рискувате в отношенията ви да се появят съмнения и напрежение, които понякога се трупат и водят до край на връзката.

11 things (1)

Липса на комуникация

Не си представяйте непрекъснато разменяне на съобщения и говорене по телефона 24/7.

Но когато с половинката си не успявате да говорите и да постигате консенсус за важните неща, когато непрекъснато отлагате разговорите или когато избягвате да споменавате детайли, които смятате, че ще предизвикат полемика – всички тези неща се трупат с времето и в края на краищата и двете страни “избухват” рано или късно. А резултатът в повечето случаи е необратим.

Липса на компромиси

Всяка успешна връзка се гради върху компромиси и от едната, и от другата страна.

Егоизмът няма място в здравословните отношения между двама души.

Ако наистина обичате някого, то в такъв случай не би трябвало да имате проблем с това да се съобразявате и с неговите желания. От друга страна, вие трябва да очаквате същото от негова страна.

Караниците за ежедневни проблеми

Проблемът на тези злободневни спорове е че с времето те прерастват в натрупано напрежение и по-сериозни караници.

Ако от време на време спорите кой трябва да измие чините и кой да изхвърли боклука, това е повече от нормално. Но ако се улавяте, че всяка вечер водите подобен разговор и още по-зле – разменяте си злобни реплики, значи бъдещето на отношенията ви е изправено пред сериозен проблем.

11 things (1)

Оставането във връзката, заради “удобство”

Свикнали сте с партньора си до степен, в която чувствата отсъстват, но нямате куража да си тръгнете, защото ще разочаровате семействата си, очаква ви пътуване след шест месеца или просто нямате резервен план?

Фактът, че все пак оставате заедно не прави нищо друго, освен да отлагате раздялата във времето, като по този начин единствено заблуждавате и наранявате допълнително отсрещната страна.

Манипулацията

В повечето случаи дори не разбирате че сте жертва на манипулация (или че всъщност вие сте манипулиращата страна), докато не стане прекалено късно.

Това е вид психически тормоз, който често лишава потърпевшата страна от самочувствие, право на мнение и дори право на избор. А нищо не е по-голям враг на чувствата от това.

Оставането във връзката, защото сте зависими един от друг

Ако сте с някого в продължение на дълги години, то няма нищо чудно в това, че не можете да си представите живота си сама. Къде ще живеете, с кого ще пътувате, как ще планирате лятната си отпуска? Всички тези въпроси са наистина важни, но в никакъв случай не са оправдание да оставате в отношения, които не ви правят щастлива и в които няма химия и чувства.

Ревността

Нищо не разяжда една връзка отвътре, както го прави липсата на доверие в отсрещния човек. Дори без наличието на изневяра, подозрението за нея е в състояние да съсипе отношенията между двама души, дори по-бързо.08

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс04 АВГУСТ 2020

Най-важното качество, което ни прави привлекателни

И то никак не е обвързано с външния вид

Тайните убийци на една връзка
Връзки & секс27 ЮЛИ 2020

Тайните убийци на една връзка

Прибързаните решения и етикетите носят незабавен провал в една връзка

4 са зодиите, които са най-недоверчиви в любовта
Връзки & секс15 ЮЛИ 2020

Как да отблъснем един мъж на първа среща

Как да разкараш гаджето... но за един ден

Защо не може да те преодолее според зодията?
Връзки & секс24 ЮНИ 2020

Трите най-критични периоди в една връзка и как да ги преодолеем

Ако връзката ви оцелее след тези изпитания, тя ще продължи завинаги