Как да се справите с изневярата

Вслушайте се най-вече в съвет номер 3!

Хванали сте мъжа до вас да ви изневерява и се чувствате огорчени, самотни и безсилни. На първо място, бъдете сигурни, че не сте единствените!

Знаем, че в момента това едва ли ви е утеха, но се оказва, че около ¼ или половината от всички обвързани партньори ще изневеряват или вече са изневерили. Няма защо да се самозалъгваме – това е един изключително болезнен момент, но има няколко неща, които поне малко биха ви облекчили в тази на пръв поглед неразрешима драма.

Дайте си време
Грешката, която много жени допускат, повлияни от експлозивното усещане за предателство, е да се оставят да действат като истерички. Помислете. Импулсивната реакция без обмисляне може да доведе до последствия, за които ще съжалявате. Дайте си време и подредете малко мислите си, преди да предприемете каквото и да било.

Вгледайте се в себе си
А дали и вие не изневерявате? Може би е време за сериозен, откровен разговор с партньора ви. Внимавайте, ако раздялата е единствената опция, често нещата стават доста грозни.

sex 2

Не търсете вина в себе си
Изглежда сякаш на много хора им е по-лесно да търсят вината за изневярата на партньора си в самите себе си. Но нищо добро няма да излезе от това. Проблемите, които водят до изневяра много пъти включват и двамата партньори, но много пъти не означава винаги. Ще ви помогне, ако на по-късен етап се вгледате във връзката си, за да откриете причината той да потърси комфорт някъде навън. Възможно е неща в поведението ви действително да са го подтикнали към изневярата. Но преди всичко не си позволявайте да изпаднете в самообвинения, това ще ви съсипе.

Не отмъщавайте
Да решите да изневерите, само за да му го върнете, не е добра идея. Това е отмъщение, от което няма да произлезе нищо добро.

Обадете се на приятел
Не сте сами. Статистиката показва, че между четвърт и половината от всички женени двойки си изневеряват поне веднъж. Успокойте се и потърсете с кого да поговорите. Усещането за съпричастност ще ви успокои и ще ви помогне да си върнете поне малко спокойствието (за което говорим в точка 1), преди да се изправите очи в очи с половинката си.

sex 1

Говорете с него
Той трябва да разбере за тревогите и страховете ви. Може да се окаже, че изобщо нищо не се е случило. Колкото и невероятно да звучи, възможно е да са замесени психологически проблеми(пристрастяването към секса е реално). Ако е необходима помощ от специалист, подкрепете партньора си, може да се окаже терапевтично и за двама ви. Ако обаче той използва за извинение пословичното “бях пиян”, не го приемайте.

Преживейте го
Изневярата не означава толкова много за някои хора, други имат повече от една физическа връзка и това не пречи на връзката им с постоянния партньор. Такива взаимоотношения обаче са рядкост. Често пъти изневярата означава скука и незадоволеност в постоянната връзка. Да си имате работа с партньор, който не ви желае и няма нищо против да ви нарани, е ужасно. В този случай го зарежете.

Не се връщайте назад
Да се върнете при него след време, след като веднъж вече сте се разделили, ще ви докара повече емоционален стрес, отколкото ви се иска. Ако ще късате, това е. Ако не сте убедени, че това е решението, то в самото начало определете, че не слагате край на връзката си, а се разделяте временно. Във времето, в което сте разделени, в никакъв случай не говорете с партньора. Дайте си време преди да общувате отново. Ако обаче обстоятелствата не позволяват да ограничите контакта(деца, пари), определете строги рамки, в които това ще се случва. Ако сте женени, ще са необходими контакти във връзка с всичко, което сте делили, в този случай наемете специалист.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс14 ОКТОМВРИ 2019

Форплей за по-добър секс?

Какво не знаем за него, а трябва?

Връзки & секс09 ОКТОМВРИ 2019

Проучване показва, че хората с връзка от разстояние са по-щастливи

Оказва се, че често срещаното схващане, че връзките от разстояние нямат бъдеще, не винаги е внярна

Връзки & секс29 СЕПТЕМВРИ 2019

Колко често трябва да правим секс, за да сме щастливи

Не се притеснявайте - сексът дори веднъж седмично е достатъчен, за да ни направи по-щастливи и здрави

Връзки & секс24 СЕПТЕМВРИ 2019

Наистина ли е в природата ни да бъдем неверни?

Според науката, в природата на човек не е закодирано да бъде верен на един партньор