Не разбивайте сърцето на майка си с тези думи

Тя е жената, за която не трябва да пестите време и мили думи!

Тя е най-близкият ни човек – факт, който понякога забравяме и често влизаме в излишни спорове с нея. Просто защото изкарваме цялата си негативна емоция именно не тези, които са най-близо до нас.

Рядко се случва да й кажем колко много я обичаме, че тя е най-необходимата и най-прекрасната за нас. И докато се усетим… нея вече я няма. Ето защо трябва навреме да се усетим и да спрем да изричаме следните думи:

Нямам време

Тя е жената, която ви е носила в корема 9 месеца, не е спяла през нощта, когато сте били бебе, когато сте били болни и когато ви е чакала да се приберете от дискотека. Тя е човекът, който откликва на молбите ви да ви приготви вкусна супа, изслушва ви, когато имате проблеми, давала ви е напътствия и никога не ви е казвала, че няма време.

Каква майка ще сте според вашата зодия

Мразя те

А тя ви обича, въпреки всичко и всички. Без значение колко сте умна и успяла, защото вие за нея сте всичко.

Ти си ме възпитала така

Всяка майка може да допусне грешки във възпитанието, но бъдете сигурни, че е направила всичко по силите си, за да ви направи добър, отговорен и щастлив човек. Реално всички имаме своите недостатъци и за повечето майка ни не е отговорна. Така че, защо не поработите върху тях, вместо да я укорявате излишно.

Баща ми правилно е постъпил, че те е напуснал

Това е най-лошото нещо, което може да се каже на една жена. Някога майка ви е срещнала баща ви и се е влюбила в него. Толкова силно, че е поискала да има дете от него. А за да се стигне до една раздяла, отговорността е и на двамата. Бъдете сигурни, че когато е останала сама, майка ви е страдала много и вие сега се обръщате срещу нея с тези думи.

Важните житейски уроци, които детето няма да научи в училище

Няма да ме разбереш

Колкото и да й коства, майката винаги се опитва да ви разбере и да ви влезе в положението. Каквото и да направите, именно тя е човекът, който ще ви намери извинение.

Четеш твърде малко, необразована си

Бъдете сигурни, че майка ви е изчела толкова много и има толкова по-голям опит от вас, че дори не може да се мерите с нея. И не забравяйте, че именно тя е виновникът да имате топла супа, нови дрехи у хубаво образование.

Няма да дойда на рождения ти ден

Всички майки знаят, че ще дойде моментът, в който малкото пиленце ще отлети от гнездото, но въпреки това изпитват истински шок, когато настъпи моментът. Всичките тези години вие сте били на първо място за нея и сега със сигурност й е много трудно отново да се учи да се грижи за себе си и да бъде сама. Ето защо тя очаква с нетърпение всяка среща с вас, така че не я пропускайте.

Много съм заета

Колкото и да сме заринати с работа и ангажименти, винаги намираме време за приятелите си, нали? Е, защо да правим изключение за жената, която ни е отгледала и ни е дала всичко. Така че, винаги намирайте време да я видите или да я чуете, за да разберете как е, как се справя със здравето, парите… Не пропускайте да я посетите, когато сте почивка, защото със сигурност тя се чувства самотно и й липсвате.

Майките наистина си имат любимо дете

Изглеждаш ужасно

Майка ни преди всичко е жена и като всяка една жена е суетна малко или много. Ето защо критиката по отношение на външния вид е много болезнена. Може би тя не посещава фризьор, маникюрист, фитнеса и СПА центъра, просто защото не разполага с достатъчно пари за това.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЕМЕЙСТВО

Семейство12 АВГУСТ 2019

Ново проучване доказва, че е по-добре да раждаме децата си на по-късна възраст

Според изследването децата на родители над 35 години са по-възпитани и имат по-силна психика

Семейство05 АВГУСТ 2019

Когато една жена каже, че не иска да има деца

Безпрецедентно 30-годишно проучване хвърля нова светлина върху решението на много млади жени никога да нямат свои биологични наследници

Семейство31 ЮЛИ 2019

Как да не се чувства едното дете ощетено?

Когато семейството е голямо, едното дете лесно може да се почувства пренебрегнато

Семейство24 ЮЛИ 2019

За децата, телефоните и оправданието "Ами, такова им е поколението"

Сред децата и тийнейджърите има глобална епидемия от свръхизползване на смартфони, което не би било възможно, ако не беше родителската апатия