Когато ви предстои пътуване с малки деца

Мия от Witty Mermaid споделя своите съвети как да се организираме и за какво задължително да се подготвим

Когато станем родители, с носталгия си спомняме за времето, в което можехме спонтанно да метнем малко дрехи в един сак и да потеглим нанякъде.

Планирането на почивката с малко дете е задължително да стане внимателно и да бъде изпипано до най-малка подробност. Малкият човек е нетърпелив, обикновено със строг режим на хранене и почивка, а непредвидените ситуации винаги дебнат зад ъгъла.

За да помогнем на всички родители с бебче или малко дете, взехме съвети от блога на Мия Истатков Witty Mermaid. Тя самата е майка на прекрасна 2-годишна госпожица, така че препоръките й идват на база натрупан личен опит. И са поднесени с доза хумор, която на път с деца често е точно онова, което спасява деня!

На Път с Кола

Заредете в GPS-а желания маршрут, предвидете няколко почивки за кафе, пресен кислород, разтягане на крайниците и смяна на памперси. Понеже сме майки, а това само по себе си означава, че често забравяме още докато си помисляме нещо, TO DO списъците вършат чудеса. Отбележете да вземете документите, любимите играчки на детето, малък цирк, половин детска площадка и биберон за приспиване, ако още ползва. Сложете на флашката доволно количество песни тип “5 малки патета”, “Детство мое” и саундтрака на “Frozen”.

За мен багажът е винаги най-голямото приключение. До преди да родя изпълвах завидно големия ни багажник с гигантски куфари с ненужно количество обувки, чанти, дрехи, козметика и т.н. ЗА МЕН. И то дори, когато пътувахме за уикенд време. Сега перспективата леко се поизмести и аз и мъжът ми пътуваме с едно малко сакче, събрало екзистенциалния минимум от гащи и четки за зъби, защото останалото пространство е ангажирано от количка, памперси, надуваеми басейни, топки, куфарИ с дрехи и какво ли още не за детето. Не забравяйте да вземете и столчето за колата (до 2-годишна възраст е желателно детето да се превозва с гръб по посоката на движение), както и сенници – понякога слънцето е натрапник, който смущава съня и комфорта на малкото човече, което в никакъв случай не искате да ви се случи на път!

20 неща, които всяко дете трябва да чува, за да бъде щастливо 

На Път със Самолет

Ако ще летите със самолет направете план да стигнете най-рано половин ден преди полета си – не за друго, а защото с дете часовете са минути, а непредвидените ситуации изскачат неочаквано като джакпот от машина в казино. Подгответе си прилежно всички документи, билети, дребни за летището и целият багаж.

При полет със самолет тези два артикула – количка + детско столче за кола – не се таксуват от авиокомпаниите като допълнителен багаж, но все пак звъннете ден преди полета, за да потвърдите. Както казах, необичайни ситуации дебнат отвсякъде. Ако имате малко бебе и не кърмите вземете биберон, кърпички, памперси, бутилка за мляко и мляко – стюардесите ще ви затоплят вода и ще ви я донесат с усмивка. Ако детето е захранено не забравяйте да вземете бурканчета с храна ако е по-дълъг полета, бисквити, сокове, вода, плодове, солети – всичко любимо на малкия човек.

Когато пътуваме със самолет също се стремя да избирам часове на полетите, така че да съвпадат с отрязък време за сън за малката. Така хем ние пътуваме спокойно, хем и пътниците наоколо са ни благодарни до гроб – нищо, че дори не го предполагат :). Ако не ми се получат така стройно плановете – разчитам на всички неща от по-горе + играчки, пластелин, таблет, лантерна, цирк и правеща салто маймуна.

И сега идва ред на любимият ми артикул – възглавничка еднорог за около врата, с която малката госпожица спи като в страната на феите. Вероятно няма нужда да ви казвам, че това е един от любимите ми моменти в денонощието.

Цялата статия и очаква в блога Witty Mermaid

Какво можем да научим за брака от французойките

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЕМЕЙСТВО

Семейство20 АВГУСТ 2019

Помощ за преодоляване на стреса в училище

4 лесни стъпки ще дадат на ученика повече спокойствие и увереност. Важно четиво за всеки родител!

Семейство12 АВГУСТ 2019

Ново проучване доказва, че е по-добре да раждаме децата си на по-късна възраст

Според изследването децата на родители над 35 години са по-възпитани и имат по-силна психика

Семейство05 АВГУСТ 2019

Когато една жена каже, че не иска да има деца

Безпрецедентно 30-годишно проучване хвърля нова светлина върху решението на много млади жени никога да нямат свои биологични наследници

Семейство31 ЮЛИ 2019

Как да не се чувства едното дете ощетено?

Когато семейството е голямо, едното дете лесно може да се почувства пренебрегнато