Психология06 АВГУСТ 2020

Пътуването е добро за нашето ментално здраве. Ето 4 доказателства!

Имате нужда от релакс? Дайте си го като отидете на пътешествие. Най-важното е да не бързате, за да има истински резултат от него

Пътуването е добро за нашето ментално здраве. Ето 4 доказателства!

Ежедневната динамика ни лишава от способността да се съсредоточим върху важните и стойностни неща за нас. Именно заради това пътешествието ни дава възможност да избягаме от наситеното със стрес работно ежедневие. Според психолозите почивката от работния ритъм и стремеж за професионални постижения е повече от нужна, тя направо е задължителна. По време на “изключването” ни се зареждаме с емоции и нови сили за бъдещите проекти и планове.

Пътуването ти дава шанс да погледнеш на себе си от друга гледна точка. Опознаването на непознати земи, градове, села, дори непозната нова кухня, е сигурен начин да разширим хоризонта си. Когато отворим ума си за нещо ново и вълнуващо успяваме да привлечем към себе си енергията на промяната. Често пътешествията ни карат да осъзнаем стойността на различното. Чрез тях разбираме, че различното не е нито хубаво, нито лошо, то просто е различно и е красиво именно заради това.

Пътуването е добро за нашето ментално здраве. Ето 4 доказателства!

Пътешествията събуждат креативността и това е лесно доказуемо. Психолозите твърдят, че посещаването на нови места дава възможност мисълта и въображението ни да достигнат до различни висини. Най-важното за целта е да си позволим да се слеем с местното население, обичаи и традиции. За да повишим продуктивността и креативността си обаче трябва да имаме време за нас самите, тоест да не бързаме, да не се надпреварваме с времето, а да слушаме ума и тялото си.

Ползите от пътуването остават и след завръщането в реалния ни ритъм. Можем да удължим усещането за приключението, което до скоро сме имали, като слушаме музиката, която е била саундтрака на почивните ни дни. Можем да се научим да готвим храната, която ни е била най-вкусна или да правим коктейлите, които сме опитали за първи път.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ПСИХОЛОГИЯ

Как да спечелите вниманието на всеки?
Better me24 ОКТОМВРИ 2020

Уроци за щастието от една от най-щастливите държави в света

В държавата, в която най-често времето е мрачно и неприятно, настроението на хората винаги е ведро

Има ли надежда, ако сме спрели да правим секс?
Връзки & секс20 ОКТОМВРИ 2020

Има ли надежда, ако сме спрели да правим секс?

Ето как да разпалите искрата отново

Ново проучване доказва, че е по-добре да раждаме децата си на по-късна възраст
Better me13 ОКТОМВРИ 2020

Какво могат да ни научат майките за успеха на работа

Организация на времето е тяхното второ име