Колко вредно е да си проверяваме често имейлите?

Да си винаги на линия е контрапродуктивно

Мислите си, че хората, които отговарят бързо на имейлите си са най-продуктивни? Психолози разкриват, че в действителност е обратното.

Много хора си поставят за цел да отговарят в рамките на 15 минути, за да изглеждат по-професионално и да убедят шефа си колко са ефективни.

Но в действителност ако постоянно отговаряте на имейли, значи не сте се съсредоточили върху същинската си работа, пишат от Psychology Today.

Не допускайте да ви мачкат на работа, ако сте интроверт

Психолозите обясняват също и че е типично поведение да си проверяваш имейлите постоянно, защото това е по-лесно, отколкото да извършваш по-задълбочен труд в продължените на два или три часа без прекъсване. Затова много хора пишат и отговарят на имейли, защото не им се захваща със задачите им. Други го правят от скука.

Ако искате да сте ефективни в работата си, не си проверявайте имейла по-често от веднъж на всеки час.

Какво правят всички успешни жени през първия час на работа

“Сканирането” на основната информация в един имейл е бърза работа и отнема около 4 секунди, затова повечето хора се заблуждават, че винаги могат да хвърлят един бърз поглед на инбокса си, без това да наруши работния процес.

Но всяко решение дали да прочетем имейла до край, дали да отговорим сега или по-късно, дали да го игнорираме, изхабява мисловната ни енергия. Към това добавяме и факта, че ни разсейва от същинските ни задачи в работата. И така в рамките на един ден се оказва, че сме похабили много време и енергия, без да го съзнаваме.

7 неща у вас, които шефът винаги забелязва

Затова проверявайте пощата си на по-големи интервали от време. Много скоро ще си дадете сметка колко много ви помага това да бъдете по-съсредоточени и по-продуктивни.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КАРИЕРА

Кариера12 НОЕМВРИ 2019

Искам да напусна работа: Преди да го направите, прочетете това

Психологът д-р Бен Майкъл е направил опит да изведе точна формула, която да ни посочи кое е правилното решение

Кариера11 ОКТОМВРИ 2019

Онлайн навиците, които вредят на кариерата ви

Следващият път се замислете, преди да натиснете "Сподели"

Кариера01 ОКТОМВРИ 2019

30 лесни начина да станем по-продуктивни

Това са малките стъпки към големите цели

Кариера16 СЕПТЕМВРИ 2019

Без твоя екип ти си нищо, съветва Ана Уинтур

Мнението на хората в екипа ви има огромно значение, убедена е Ана Уинтур, която ще проведе своя първи майсторски клас за успешно лидерство