Колко вредно е да си проверяваме често имейлите?

Да си винаги на линия е контрапродуктивно

Мислите си, че хората, които отговарят бързо на имейлите си са най-продуктивни? Психолози разкриват, че в действителност е обратното.

Много хора си поставят за цел да отговарят в рамките на 15 минути, за да изглеждат по-професионално и да убедят шефа си колко са ефективни.

Но в действителност ако постоянно отговаряте на имейли, значи не сте се съсредоточили върху същинската си работа, пишат от Psychology Today.

Не допускайте да ви мачкат на работа, ако сте интроверт

Психолозите обясняват също и че е типично поведение да си проверяваш имейлите постоянно, защото това е по-лесно, отколкото да извършваш по-задълбочен труд в продължените на два или три часа без прекъсване. Затова много хора пишат и отговарят на имейли, защото не им се захваща със задачите им. Други го правят от скука.

Ако искате да сте ефективни в работата си, не си проверявайте имейла по-често от веднъж на всеки час.

Какво правят всички успешни жени през първия час на работа

“Сканирането” на основната информация в един имейл е бърза работа и отнема около 4 секунди, затова повечето хора се заблуждават, че винаги могат да хвърлят един бърз поглед на инбокса си, без това да наруши работния процес.

Но всяко решение дали да прочетем имейла до край, дали да отговорим сега или по-късно, дали да го игнорираме, изхабява мисловната ни енергия. Към това добавяме и факта, че ни разсейва от същинските ни задачи в работата. И така в рамките на един ден се оказва, че сме похабили много време и енергия, без да го съзнаваме.

7 неща у вас, които шефът винаги забелязва

Затова проверявайте пощата си на по-големи интервали от време. Много скоро ще си дадете сметка колко много ви помага това да бъдете по-съсредоточени и по-продуктивни.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КАРИЕРА

Кариера18 ДЕКЕМВРИ 2018

10-те заповеди на коледното офис парти

Не ги нарушавайте, ако не искате да ви е последното

Кариера15 ОКТОМВРИ 2018

Не допускайте да ви мачкат на работа, ако сте интроверт

Макар интровертите да са около половината от населението на Земята, те съставляват само 2% от мениджърите на високо ниво

Кариера26 СЕПТЕМВРИ 2018

Добрият лидер никога не казва "Може би"

Научете кои са трите фрази, които издават, че шефът е некадърен

Кариера10 СЕПТЕМВРИ 2018

Как да преодолеем стреса на работното място

Започнете с грижата за духа и тялото!