Психология : Кариера26 СЕПТЕМВРИ 2018

Добрият лидер никога не казва “Може би”

Научете кои са трите фрази, които издават, че шефът е некадърен

Ако шефът ви казва едно от тези три неща, то най-вероятно е некадърен.

Да имаш за шеф истински лидер означава да се чувстваш вдъхновен, мотивиран и да успяваш да се учиш всеки ден. Както и да имаш ясни критерии за оценка и перспектива за развитие. Ако вашият шеф казва едно от тези три неща, за съжаление вероятно работите с некадърник.

Дали трябва да започнете да си търсите нова работа? В дългосрочен план това би било по-мъдрото решение.

“Може би”/ “Ще видим”

Добрият мениджър е ясен и директен. И е наясно със ситуацията. Шефът, който отговаря на въпросите на служителите си с “Може би”, все едно в прав текст казва, че не знае какво прави. Това създава чувство на несигурност, а това е едно от най-контрапродуктивните неща в една компания.

“По мое мнение…”

Добре свършената работа не идва с мнения, а с взети решения. На мениджърът ви му се плаща да се запознава с всички аспекти от даден проблем, след което да взема решения и да определя посоката, в която екипът му да действа. Това не изключва да изслушва останалите и да взема аргументите им под внимание. Уважението е важно. Но на финала единствената правилна маневра е категоричността.

“Тук аз съм шефът”

Ако му се налага да ви го напомня, значи не е уверен в качествата и авторитета си. Няма нищо по-жалко от истерясал началник, който е изпаднал в обяснения защо той командва, а вие трябва да слушате. Ако се е стигнало до там, значи в екипа има сериозна криза на доверие в лидерската фигура, а такъв проблем не се разрешава с просто натякване.

Какво правят всички успешни жени през първия час на работа

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КАРИЕРА

Кариера11 ОКТОМВРИ 2019

Онлайн навиците, които вредят на кариерата ви

Следващият път се замислете, преди да натиснете "Сподели"

Кариера01 ОКТОМВРИ 2019

30 лесни начина да станем по-продуктивни

Това са малките стъпки към големите цели

Кариера16 СЕПТЕМВРИ 2019

Без твоя екип ти си нищо, съветва Ана Уинтур

Мнението на хората в екипа ви има огромно значение, убедена е Ана Уинтур, която ще проведе своя първи майсторски клас за успешно лидерство

Кариера07 АВГУСТ 2019

7 грешки във външния вид, които съсипват кариерата

Цветенцата по ноктите могат да ти костват повишението