Мода : Тенденции23 МАРТ 2020

Тенденциите, които Одри Хепбърн би носила днес

Модата има навика да се завръща и ето, че отново се завърнахме към стила, който виждаме във филмите на Одри

Жилетката, широката риза и чантата кошница вероятно биха били сред любимите тенденции на красавицата.

Модата често разчита на добре забравеното старо за вдъхновение и в резултат тенденциите от миналото постоянно се завръщат подновени и подобрени. Кои от тях би носила вечната модна икона Одри Хепбърн?

Легендата и неговата муза: Юбер дьо Живанши и Одри Хепбърн

Няма смисъл да казваме, че всички нови вариации на малката черна рокля вероятно ще влязат в списъка. Но заедно с нея има много други модни артикули, които принадлежат към модерния гардероб, а биха се вписали и в този на героинята от “Закуска в Тифани”.

Жилетката

Ако сега актрисата, с която свързваме завръщането на жилетката, е Кейти Холмс, преди Одри Хепбърн е била звездата, която вдъхновявала жените да я носят.

В “Диаманти за закуска” виждаме Одри да носи удобна жилетка без копчета, в подобна гама на тази, която Кейти разходи само със сутиен отдолу.

Костюмът, зает от стила на господата

Въпреки че тя е самото олицетворение на женствеността, английска филмова и театрална актриса понякога е заемала от мъжкия гардероб, за да да добави нотка предизвикателност в тоалета си.

Широката риза

От същия филм, който споменахме, модните дизайнери днес са почерпили вдъхновение за още един тренд – широката риза, която функционира като рокля. Тя отново е заемка от мъжкия гардероб и стои страхотно на почти всеки тип фигура. Затова разбираме как тя продължава да е фаворит толкова години, след като я видяхме върху Одри.

Чантата тип кофа

В няколко фотосесии виждаме как Хепбърн носи така модерната днес чанта тип кофа. Тя е перфектен избор за пролетните и летните тоалети, като започнахме да я виждаме сред тенденциите още през миналата година, но изглежда че и през топлите сезони на 2020 година ще се появява като допълнение на визиите ни.

Високата талия

Макар и вече ниската талия да търси начин да се завърне, продължаваме да виждаме фешънистите да избират панталоните, които оформят тялото така добре.

Одри Хепбърн многократно се е обръщала към тях, макар че вероятно целта й не е била да оформи винаги добре поддържаната си фигура.

10 неща за стила, които научихме от Одри Хепбърн

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ТЕНДЕНЦИИ

Тенденции31 МАРТ 2020

Пролет 2020: Грозните сандали стават по-хубави

Дори противниците им ще ги харесат

Тенденции23 МАРТ 2020

Fashion Love Affair: Вазата с любовни дръжки

Anissa Kermiche създава вази във форми на женски тела, които се превърнаха в любим аксесоар за дома на почитателите на модата

Тенденции16 МАРТ 2020

Популярността на Меган Маркъл се срина

Светът вече не е заинтересован да копира нейния стил. За сметка на това, популярността на Кейт Мидълтън расте