Мода : Шопинг19 МАРТ 2019

Как да пазаруваме успешно в аутлет

Няколко съвета ще ви помогнат да не се окажете накрая с камара ненужни покупки

Когато пазаруваме в аутлет, действително можем да спестим пари и да обогатим с качествени неща гардероба си.

Особено ако имаме стратегически план за обиколката си. Другата крайност е да се озовем в аутлета без цел, да се залутаме в случайни магазини и, подведени от големите отстъпки, накрая да изсипем солидна сума за напулно ненужни покупки.

Следвайте тези няколко съвета, ако искате винаги да пазарувате успешно в аутлети:

Направете си списък

Прегледайте нещата, които вече имате в гардероба си и маркирайте какво ви липсва. Аутлет шопингът представлява сериозен психологически капан заради изгодните цени. Там сме склонни да не се замисляме много-много за това дали една дреха наистина ни е необходима. Накрая обаче балансът по сметката ни казва суровата истина, а именно, че сме оставили в магазините доста пари, а не сме направили нищо съществено за стила си.

Най-добрите съвети за пазаруване в Zara

Ако ви липсват хубави блейзъри, една-две поли, класически деним, хубаво бельо или каквото и да е друго, направете си списък и не си позволявайте да се отклонявате от него.

Друг добър съвет е да проверите какви рождени дни на приятели (и на децата им) предстоят и да използвате аутлет обиколката, за да купите подаръци по-изгодно.

Каква е политиката на връщане

В много магазини в аутлет центровете политиката на връщане не е като в другите молове. Ако в H&M или Zara можем да върнем каквото и да е в рамките на един месец, ако сме запазили касовия бон и етикетите, то доста от аутлетите имат различна политика. Например не е възможно връщане, а единствено замяна. Срокът също често не е цял месец, а едва седмица.

Направете го като французойките с този моден starter pack

Задължително попитайте как и кога можете да върнете/ замените нещо, преди да го платите на касата. Ако имате каквито и да било колебания дали тази покупка ви е потребна или достатъчно изгодна, по-добре да сте пас.

Отидете сутрин

Най-доброто време за шопинг не само в аутлетите, но и по принцип, е сутрин веднага след отварянето на магазините. Вечерта не само се събират по-големи тълпи, но и много от нещата са свършили, а дрехите по много от рафтовете и щендерите са разхвърляни или разбъркани и това затруднява пазаруването.

Затова нашата препоръка е да проведете шопинг мисията си сутринта, щом магазините отворят.

Евтините аксесоари, които изглеждат скъпо

Информирайте се за качеството

Някои брандове местят към аутлетите стоките от редовните магазини, веднага щом изтече актуалния сезон. Това дава възможност нещата да се купят на цени до 70% по-ниски, със същото качество.

Има обаче марки, които имат отделно производтсво специално за аутлет магазините си, като там дрехите и обувките са с по-ниско качество. Например Banana Republic – техните аутлет артикули са маркирани с три камъчета на етикета. Информирайте се предварително за това каква е политиката на бранда, който сте си набелязали, и преценете дали инвестицията си струва.

10 комбинации с черен деним

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ШОПИНГ

Шопинг26 ФЕВРУАРИ 2020

Пет неща за гардероба, които да купим преди началото на пролетта

Толкова са и задължителните трендове, които си заслужава да тестваме пред преходния сезон

Шопинг14 ФЕВРУАРИ 2020

Friday Fetish: Панталоните на пролетта, според Виктория Бекъм и ZARA

Моделите с един по-екстравагантен детайл излизат на преден план

Шопинг11 ФЕВРУАРИ 2020

Подари си безброй часове романтика

Всяка минута на всеки ден може да бъде Свети Валентин с правилния часовник

Шопинг29 ЯНУАРИ 2020

Не купувайте тези аксесоари, ако не сте фенове на красотата и лукса!

Аксесоарите, който се перфектният подарък за жената ценител