Мода : Шопинг12 ФЕВРУАРИ 2019

Най-добрите съвети за пазаруване в Zara

123 служители споделят тайни и трикове направо “от кухнята”

Все по-често масовите марки пускат намаления, които продължават със седмици и дори месеци. Това прави откриването на качествени стоки в огромния поток от дрехи, доста по-трудно.

Най-добрите нови обувки в ZARA, Mango и H&M

Решението? Надникнете зад кулисите на една от най-популярните и обичани марки Zara, чиито служители (123 на брой!) решиха да споделят пред Who What Wear всички тайни и хитринки, които са научили докато са работели за Zara.

А ние събрахме най-добрите отговори/цитати за ваше улеснение: 

Как да разберете, че предстои разпродажба?

“Най-явният знак е преподреждането на дрехите – преди да се пусне намалението, те се подреждат хоризонтално и на рафтовете. Това се прави, за да се освободи повече място за намалените артикули и да може те да се струпат в един сектор. Ако забележите такава промяна, не купувайте нищо – изчакайте няколко дни до разпродажбата”.

“Малко преди това, старите колекции се продават на регулярни цени, за да може да се намалят до няколко дни”.

“Летните разпродажби са в края на юни, зимните в началото на декември, и нека не забравяме Черния петък”.

45347367_2284187328568567_3560589576889127431_n.jpg (1080×1080)

Как да се открият най-добрите/изгодни предложения повреме на разпродажба?

“През първата седмица, намаленията са от 10 до 25%. Втората стават 40-50%, а през третата стигат до 75%, защото тогава целта е всичко да се разпродаде, а не да се връща в складовете”.

“Моят съвет е да изчакате по-скъпите и обемни дрехи да бъдат намалени, като якета и палта. Забележите ли, че се разпродават, проверявайте през няколко дни, защото има голяма вероятност тези намаления да се увеличават”.

“Запазете линка на дрехите, които сте си харесали, дори да са се изчерпали – винаги ги презареждаме. Освен това, в сезона на намаленията, много стоки се връщат и така има голям шанс да откриете именно тези запазени дрехи на още по-ниска цена”.

Кейт Мидълтън отново заложи на Zara

Какво да се купува когато има намаление?

“Основно basics неща – палта, деним, изчистени пуловери и жилетки, камизолки – те винаги са на мода и никой няма да разбере, че са от миналия сезон”.

“Не си купувайте обувки от които нямате нужда през новия сезон, а дочакайте разпродажбата – тогава ще са на половината цена”.

Още няколко допълнителни, но основни правила според служителите на Zara:

#Постоянно проверявайте. Понякога някои стоки не се продават така както се е очаквало и следователно биват намалени, затова преглеждайте магазина и сайта по-редовно.

#Основните неща купувайте от TRF. Там стоките са далеч по-евтини, а качеството им е много добро.

#Отидете до източника. Ако имате възможност да посетите Испания и/или Португалия, пазарувайте от там, тъй като марката е най-евтина в държавата производител.

От Chloe до Zara, всички марки полудяха по този тип боти

#Хвърлете око и на детския сектор. Някои от моделите там са направени за по-едри деца и е възможно да ви станат, а освен това модата в този сектор е изкопирана от този за възрастните, т.е. всичко ще бъде много актуално.

#Уловете “мига”. Някои от по-интересните или т.н. statement дрехи, са в ограничени количества и надали ще бъдат пуснати на по-ниска цена, така че ако ви допадат, взимайте ги, защото после няма кога.

#Make friends. Ако сте редовни посетители на марката, усмихнати и комуникативни клиенти, има вероятност да се сближите със служителите и ако някой благоволи, да ви отстъпи неговото 25% намаление, отгоре на всяко друго в момента.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ШОПИНГ

Шопинг31 ЮЛИ 2019

Ризата с принт е една от най-добрите покупки в края на лятото

Ще я носите често и през новия сезон

Шопинг03 ЮЛИ 2019

Стилни и практични аксесоари за ваканцията

Тези 10 находки ще направят почивката ви не само по-комфортна, но и с повече настроение

Шопинг24 ЮНИ 2019

Дори бельото ни трябва да е веган

Ако ще се включвате към последователите на устойчивата мода, то трябва да помислете и за бельото си

Шопинг21 ЮНИ 2019

Облечете се като Риана

Поп звездата ни дава идея за дреха, с която целогодишно можем да се откроим навсякъде