Living : Ретро20 ЮНИ 2018

Елизабет Тейлър, която открадна съпруга на най-добрата си приятелка

Една изключителна история за близостта между две жени

Историята познава много малко случаи, в които две жени могат да делят един мъж и едновременно с това да ги свързва искрена приятелска обич.

Един от тях е този на звездите Елизабет Тейлър и Деби Рейнолдс.

Двете са нещо като Анджелина Джоли и Дженифър Анистън на 50-те години, само че скандалът тогава е може би още по-голям. Защото Лиз не просто открадва съпруга на Деби, но го прави въпреки че двете са изключително близки приятелки.

Елизабет и Деби се познават от 17-годишни, когато се срещат във филмовото студио MGM. Когато не са на снимки, ходят заедно на училище. По това време Лиз е вече звезда, а Деби е запленена от факта, че има шанса да я познава. Възхищението й към Елизабет става една от причините двете много бързо да се сближат.

През 1955 г., Деби се омъжва за певеца Еди Фишер, от когото ражда две деца. Две години след сватбата им, Елизабет се омъжва за третия си съпруг Майк Тод, а най-близката й приятелка Деби е шаферка. През 1958 г. обаче Тод загива в самолетна катастрофа. Еди Фишер започва често да посещава овдовялата Тейлър, за да й бъде подкрепа, за което среща пълно разбиране от страна на жена си – все пак четиримата са били изключително близки.

Това, за което Деби не подозира, е сексуалната химия, която пламва между мъжа й и приятелката й. Самата тя десетилетия по-късно ще признае, че всичките й съпрузи са я смятали за студена. “Не бях много сексуална жена”, простичко признава Деби.

Когато Еди Фишер напуска нея и двете им деца, за да бъде с Елизабет, светът е шокиран. Лиз обаче не смята да се извинява и отсича: “Не съм отнела нищо на Деби Рейнолдс, защото Еди Фишер никога не е бил нейн”. И че не можеш да разбиеш един брак, ако той наистина е щастлив”. Но публиката категорично застава на страната на Деби, която е оставена сама с децата и бившият й мъж дори не се сеща да изпрати пари.

Никой не знае как, но няколко години по-късно двете актриси отново стават близки.

Вероятно това, че Деби се омъжва отново, й помага да преглътне и да загърби предателството на Елизабет, но е факт, че те подновяват приятелството си.

След смъртта на Деби, нейният син Тод Фишер разказва в биографична книга как Елизабет е подала ръка на Деби на 11 семптември, когато Америка е разтърсена от атаките срещу кулите-близнаци на световния търговски център. След като става ясно, че първата кула е ударена от самолет, Лиз моментално се обажда на вече възрастната си приятелка, която по това време е сама в Ню Йорк. Тейлър изпраща за нея кола, която да откара Деби в петзвездния хотел, където са Лиз и антуражът й и където Деби да се почувства на по-сигурно място.

Лиз Тейлър, Ричард Бъртън и любовта, която помита всичко по пътя си

20 години заедно: историята на Барбра Стрейзънд и Джеймс Бролин

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РЕТРО

Ретро11 ФЕВРУАРИ 2019

Забравени любови: Брад Пит и Гуинет Полтроу

Двамата бяха сгодени, а Брад нарече актрисата "любовта на моя живот"

Ретро03 ЯНУАРИ 2019

Убийствена страст, но нито един оргазъм - Мики Рурк и Каре Отис

Бракът им е на косъм да опустоши и двамата, преди да се разведат през 1998

Ретро20 НОЕМВРИ 2018

Любов под дрехите и грима, която трае 52 години

Изключителната история на Доли Партън и Карл Томас Дийн

Ретро20 СЕПТЕМВРИ 2018

Жената, която получи любовта на Майкъл Хътчинс на най-високата цена

Пола Йейтс е в центъра на най-скандалния четириъгълник на 90-те