Living : Ретро20 ЮНИ 2018

Елизабет Тейлър, която открадна съпруга на най-добрата си приятелка

Една изключителна история за близостта между две жени

Елизабет Тейлър, която открадна съпруга на най-добрата си приятелка

Историята познава много малко случаи, в които две жени могат да делят един мъж и едновременно с това да ги свързва искрена приятелска обич.

Един от тях е този на звездите Елизабет Тейлър и Деби Рейнолдс.

Двете са нещо като Анджелина Джоли и Дженифър Анистън на 50-те години, само че скандалът тогава е може би още по-голям. Защото Лиз не просто открадва съпруга на Деби, но го прави въпреки че двете са изключително близки приятелки.

Елизабет и Деби се познават от 17-годишни, когато се срещат във филмовото студио MGM. Когато не са на снимки, ходят заедно на училище. По това време Лиз е вече звезда, а Деби е запленена от факта, че има шанса да я познава. Възхищението й към Елизабет става една от причините двете много бързо да се сближат.

През 1955 г., Деби се омъжва за певеца Еди Фишер, от когото ражда две деца. Две години след сватбата им, Елизабет се омъжва за третия си съпруг Майк Тод, а най-близката й приятелка Деби е шаферка. През 1958 г. обаче Тод загива в самолетна катастрофа. Еди Фишер започва често да посещава овдовялата Тейлър, за да й бъде подкрепа, за което среща пълно разбиране от страна на жена си – все пак четиримата са били изключително близки.

Това, за което Деби не подозира, е сексуалната химия, която пламва между мъжа й и приятелката й. Самата тя десетилетия по-късно ще признае, че всичките й съпрузи са я смятали за студена. “Не бях много сексуална жена”, простичко признава Деби.

Когато Еди Фишер напуска нея и двете им деца, за да бъде с Елизабет, светът е шокиран. Лиз обаче не смята да се извинява и отсича: “Не съм отнела нищо на Деби Рейнолдс, защото Еди Фишер никога не е бил нейн”. И че не можеш да разбиеш един брак, ако той наистина е щастлив”. Но публиката категорично застава на страната на Деби, която е оставена сама с децата и бившият й мъж дори не се сеща да изпрати пари.

Никой не знае как, но няколко години по-късно двете актриси отново стават близки.

Вероятно това, че Деби се омъжва отново, й помага да преглътне и да загърби предателството на Елизабет, но е факт, че те подновяват приятелството си.

След смъртта на Деби, нейният син Тод Фишер разказва в биографична книга как Елизабет е подала ръка на Деби на 11 семптември, когато Америка е разтърсена от атаките срещу кулите-близнаци на световния търговски център. След като става ясно, че първата кула е ударена от самолет, Лиз моментално се обажда на вече възрастната си приятелка, която по това време е сама в Ню Йорк. Тейлър изпраща за нея кола, която да откара Деби в петзвездния хотел, където са Лиз и антуражът й и където Деби да се почувства на по-сигурно място.

Лиз Тейлър, Ричард Бъртън и любовта, която помита всичко по пътя си

20 години заедно: историята на Барбра Стрейзънд и Джеймс Бролин

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РЕТРО

Цветният бунт в сватбените рокли на Грейс Кели и Елизабет Тейлър
Ретро12 МАЙ 2020

Цветният бунт в сватбените рокли на Грейс Кели и Елизабет Тейлър

И двете красавици, продължават да са вдъхновение за днешната мода, защото не са се страхували да нарушат правилата

Забравени любови: Аланис Морисет и Раян Рейнолдс
Ретро08 МАЙ 2020

Забравени любови: Аланис Морисет и Раян Рейнолдс

Аланис разказва каква е била връзката й с Раян.

Кейт Мос в 15 винтидж рекламни кампании
Ретро27 АПРИЛ 2020

Кейт Мос в 15 винтидж рекламни кампании

Британската кралица на модния подиум няма конкуренция. Дори днес!

За красотата - научено от Мерилин Монро
Ретро03 АПРИЛ 2020

За красотата - научено от Мерилин Монро

"Зад целия този грим и зад усмивката, аз съм просто едно момиче, което мечтае да види света."