Living : Интериор06 ОКТОМВРИ 2019

Хитри трикове, с които да оптимизираме пространството в кухнята си

Възползвайте се максимално от мястото, с което разполагате

Когато става дума за мястото в кухнята, то никога не е достатъчно. Винаги имаме нужда от повече пространство, за да наредим всички нужни пособия и уреди.

Затова и сега събрахме няколко хитри трикове, с които да оптимизираме мястото, с което вече разполагаме, така че да разширим възможностите си в кухнята.

Използвайте вертикалното пространство

Много хора структурират кухните си, без да обръщат внимание на пространството по стените и върху шкафовете. Използвайте рафтове или етажерки, които обхващат напълно височината на стаята. Има рафтове, които може да се прикрепят за стената, както и такива, които може да сложите на рафтовете, където да поставяте по-малки неща.

 Организирайте пособията си по честота на използване

Това важи както за чиниите, така и за подправките – помислете към кои артикули посягате най-често и кои ви трябват повече. Тях поставете на по-достъпните места, а останалите си вещи дръжте в горните рафтове. Така ще можете да се възползвате максимално от пространството в шкафа.

Използвайте вътрешната страна на вратичките за шкафовете

Ако шкафът ви не се затваря напълно плътно, можете да използвате пространството, като инсталирате висящ рафт на вътрешната част на вратичките. Там можете да държите малки неща като подправки и прибори. Добро място е и за магнитна поставка за ножове.

Извън шкафовете дръжте само красивите предмети

Освен електрическите уреди, които използвате всеки ден, извън шкафовете трябва да стоят само неща, които ви харесва да гледате и красят пространството. Например красивите книги за готвене, съдовете с красива изработка или добре организирани подправки. Това ще допринесе за по-добрия вид на кухнята, както и на настроението ви.

Вижте как да подредите мебелите в кухнята си, така че да бъде красиво и удобно тук: Съветите за кухнята от интериорните дизайнери

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИНТЕРИОР

Интериор12 ОКТОМВРИ 2019

В апартамента на Леа Мишел в Лос Анджелис

Леа е решила да продаде своето моминско убежище

Интериор09 ОКТОМВРИ 2019

Простор и уют в апартамента на Карли Клос в Ню Йорк

Моминското жилище на модела има две спални, просторен хол и собствена малка градина

Интериор04 ОКТОМВРИ 2019

Този елемент в есенната декорация завладя Instagram

Вие обновихте и декорацията у дома си?

Интериор12 СЕПТЕМВРИ 2019

20 начина да оптимизирате малкото външно пространство

С малко въображение може да превърнете дори най-малкия балкон в уютно място за ежедневна почивка