Living : Интериор05 ФЕВРУАРИ 2020

Аранжирай дома си като инфлуенсър

4 стъпки правят домашното пространство по-фотогенично

Както се казва в една стара, стара поговорка, ако го няма в Инстаграм, значи никога не се е случвало.

Важи за храната, почивките, аутфитите ни. Днес приоритет за дигитално ангажираните е и това дали домът им излиза добре на снимка. А за да разшифроваме какво прави едно пространство по-инста, вземаме пример от инфлуенсърите.

Впрочем, можете да се възползвате от тези стъпки, дори и без да имате инфлуенсърски претенции. С тези малки хитрини домът ви не само ще излиза по-добре на снимки, но и ще е по-уютен и стилен.

1. Добавете различни текстури

Еко кожа с косъм, килими и възглавнички от груба нишка и подобни добавят по ненатрапчив начин многоизмерност и живина в пространството. И са гаранция, че подавайки се от някой ъгъл на кадъра, ще го направят по-интересен.

2. Контролиран безпорядък

Или казано доста по-просто, лека небрежност. Не е нужно предметите в едно помещение да са подредени педантично в симетрия, напротив. “Котролираният безпорядък” създава атмосфера на спонтанност и очарование.

3. Бъдете търпеливи и надграждайте

Новата концепция “бавен интериор” идва от Дания

Домът, подреден и допълнен с оригинални акценти малко по малко, накрая ще изглежда точно какво ви с иска. Всеки опит с размах да напазарувате от Ikea и да предекорирате дадена стая изцяло ще създаде един по-скоро изкуствен ефект. За да има помещението “душа”, дайте му време.

4. Следвайте собствения си усет

Хубаво е да намираш вдъхновение в красивите интериори, които виждаш в мрежата. Но да не забравяме и това, че домът е и интимно пространство, в което се нуждаем да се чувстваме напълно комфортно и щастливи. Затова следвайте собствения си усет и вкус. Ако харесвате топлите цветове и екзотиката, например, не се насилвайте да сте много hygge.

Вашият дом трябва да ви изразява и да ви предразполага. Останалото е въпрос на информираност и възпитавана естетика, но двете не бива да бъдат в противоречие.

Най-важните правила за стилен дом с малко пари

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИНТЕРИОР

Интериор17 МАРТ 2020

Black & White Walls: Интериорни акценти в монохром

Няколко съвета от експертите за аранжиране на красиво черно-бяло пространство вкъщи

Интериор12 МАРТ 2020

Дакота Джонсън и нейното късче от рая

Домът й е смесица от винтидж и бохо стила

Интериор07 МАРТ 2020

Тайните на французойките за стил и уют у дома

9 начина да придадем повече шик и индивидуалност на личното ни пространство

Интериор05 МАРТ 2020

Махнете тези предмети в спалнята си, ако искате да сте по-малко стресирани

Дръжте снимките и картините в другите части на дома ви