Living : Интериор07 СЕПТЕМВРИ 2019

Най-важните правила за стилен дом с малко пари

Бюджетният дефицит не пречи да направите апартамента си елегантен!

Възможно ли е да се сдобиете с красиво обзаведено жилище, дори с малко пари?

Да, стига да разполагате с нужната доза въображение и да следвате няколко лесни стъпки, които ще ви дадат насоки как да пазарувате, аранжирате и размествате вече наличните ви мебели и декорации, за да постигнете желания ефект.

Изберете си “стена-акцент” 


Винаги говорим как едно единствено цветно бижу или друг аксесоар придават на всеки тоалет коренно различен вид. Е, същото важи и за дома, когато става дума за стени, боядисани в контрастиращ цвят. Приложете този трик в дневната или спалнята, като за предпочитане изберете стената зад леглото или тази, към която гледа дивана и обикновено се намира зад телевизора. Ако сте по-смели можете дори да боядисате стените 2х2 в допълващи се цветове (примерно светло или ментово зелено за две от тях и тъмно, наситено за останалите две).

Отървете се от ненужното 


Преди да започнете да се тревожите за това какво можете и не можете да си позволите, първо изхвърлете от дома си нещата, които не ви вършат никаква работа. Старите мебели, коити не се съчетават в стила на по-модерните ви вещи, нямат място в стаите. Същото важи и за тези, които са по някакъв начин повредени и просто не изглеждат в добър вид. Премахването на тези вещи ще освежи дома ви, правейки го да изглежда доста по-минималистичен и модерен.

Доверете се на себе си

Има толкова много DIY (“do it yourself”, букв. направи си сам, бел. ред.) проекти, които могат да дадат на жилището ви уникален вид. От мини масичката на снимката, през боядисани със спрей и украсени с панделки буркани, използвани за вази или за съхранение на разни неща, до идейно изработени рамки за снимки, които да красят стените ви, изборът наистина е безкраен. Притеснявате се, че няма да можете да се справите сами? Идеята на тези проекти е да могат да се изпълят от почти всеки, и то с подръчни материали. Потърсете в YouTube и Pinterest съвети и идеи, а и насоки стъпка по стъпка, за това как да ги изпълните.

Заложете на еклектиката

Когато стане дума за декориране на жилище с малко пари, следването на един и същи стил е доста трудно. Вместо това не се притеснявайте да смесвате по-модерни мебели и декорации, намерени в някой антикварен магазин. Няма нужда масичката в хола да отива на дивана ви, нито пък табуретките трябва да са еднакви. Бохо излъчването на дома е също толкова уютно, стига да е постигнато правилно.

Работете с нещата, които вече притежавате

Може и да ви се струва странно, но дори малкото разместване на стаите може да ги освежи и да им придаде по-различен вид. Освен това съвсем спокойно можете да се намесите във външния вид на нещата, които вече притежавате – претапицирайте някое кресло в по-свеж цвят, боядисайте рамките на картините и снимките в златно, подредете вазите в композиция и т.н. Цветята също са чудесен начин да внесете повече индивидуалност във всяка стая. Уверете се, че винаги имате ваза със свежи цветя или използвайте сухи за декорация на библиотеки и етажерки.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИНТЕРИОР

Интериор01 АПРИЛ 2020

Кои са най-търсените тенденции в интериора според Google?

Така популярният днес минимализъм е една на седмо място по търсене

Интериор17 МАРТ 2020

Black & White Walls: Интериорни акценти в монохром

Няколко съвета от експертите за аранжиране на красиво черно-бяло пространство вкъщи

Интериор12 МАРТ 2020

Дакота Джонсън и нейното късче от рая

Домът й е смесица от винтидж и бохо стила

Интериор07 МАРТ 2020

Тайните на французойките за стил и уют у дома

9 начина да придадем повече шик и индивидуалност на личното ни пространство