Living : Идеи за дома22 АПРИЛ 2021

Как лесно да намалим потреблението на вода и ток у дома

Днес отбелязваме Деня на Земята с няколко практически препоръки за по-екологичен и икономичен начин на живот

Как лесно да намалим потреблението на вода и ток у дома

По случай Деня на Земята споделяме няколко доказани трикове, с които лесно можем намалим потреблението на ток и вода вкъщи, като с това спестяваме пари и сме отговорни към околната среда едновременно.

Освен очакваните препоръки като загасяйте лампите, когато не сте в стаята, сме ви приготвили няколко по-малко познати трика. Съветите като тези ни напомнят, че дори малките неща с времето стават големи и предизвикват позитивната промяна в дългосрочен план.

По-устойчив и икономичен живот по време на карантината

  • Взимайте по-кратки душове. Според проучвания в САЩ, ако само двама човека намалят с по една минута времето си под душа, влиянието е толкова голямо, че сметките на семейството могат да спаднат с 30 долара за цяла година.
  • Поддържайте фризера си пълен. Пълните фризери изискват по-малко енергия да запазват студената температура, защото множеството замразени продукти поддържат ниските градуси.
  • Използвайте разклонители с превключвател. Според проучванията минимум 10% от потреблението на ток в средностатистическия дом идва от електроуреди, които не се използват, но са включени в контакта. Инвестирайки в разклонител с ключ, улесняваме процеса и по-лесно изключваме техниката, която не използваме.
  • Изключвайте котлона преди края на готвенето. Повечето тигани и тенджери задържат топлината достатъчно дълго след изключването на котлона, така че да можем да довършим готвенето и без ток. При готвене на фурна можем да изключим дори 10 минути преди края на готвенето.
  • Избирайте правилните тенджери, тигани и методи на готвене. Сред най-енергоспестяващите методи да готвим са тези в тенджерите под налягане, както и тези на микровълнова фурна. Когато готвите на обикновена фурна, опитвайте да използвате по-често стъклени и керамични тави, защото те позволяват температурите да се вдигнат по-бързо. Сред тиганите най-енергоспестяващи са тези с медно дъно.

Как да готвим лесно, евтино и здравословно у дома

16 евтини и полезни за здравето храни

По-устойчив и икономичен живот по време на карантината

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИДЕИ ЗА ДОМА

Грешки при декориране: Как да ги избегнем?
Идеи за дома09 АВГУСТ 2022

Грешки при декориране: Как да ги избегнем?

При декорирането има толкова много различни стилове и е невъзможно да има конкретни естетически правила.

Как да придадем летен „привкус“ на дома си?
Идеи за дома18 ЮЛИ 2022

Как да придадем летен „привкус“ на дома си?

Лятото е тук, а с него и желанието ни за промяна. Дори това да означава малък ремонт на вашия дом, без наличието на много големи разходи.

Петте неща, които често пропускаме при пролетното почистване
Идеи за дома31 МАРТ 2022

Петте неща, които често пропускаме при пролетното почистване

Няколко съвети на експертите за по-чист дом

Как да се грижим за живата коледна елха
Идеи за дома17 ДЕКЕМВРИ 2021

Как да се грижим за живата коледна елха

Направете малка стъпка към по-зелена Коледа - изберете живо дръвче