Living : Идеи за дома21 АВГУСТ 2018

Как да организираме гардероба си само за 30 минути

С какво трябва да разполагаме преди да започнем великото преподреждане?

Лятото е към своя край и много от нас вече са запълнили есенния си шопинг лист с идеи, но дали в гардероба ни има достатъчно място за нови придобивки?

Почти всяка жена сутрин е изправена пред дилемата какво да облече и много често губи ценно време в търсене на идеалната комбинация. Независимо с какви дрехи разполагаме, ако те не са организирани добре в гардероба ни, всяко преобличане ще е истинско приключение.

Предлагаме ви няколко лесни идеи с които само 30 минути да възвърнете реда в гардероба си и така да го подготвите за нови шопинг завоевания през идния сезон.

Стъпка 1: Пликове, чували, контейнери (1 минута)

Още преди да отворите гардероба, бъдете сигурни, че разполагате с достатъчно пликове или контейнери, в които да разпределите дрехите си. Съветваме ви да организирате всичко в 3 категории: дрехи за изхвърляне, дарение и продажба. По този начин в гардероба ви няма да има нищо излишно.

Стъпка 2: Извадете всичко (3 минути)

Не разпределяйте дрехите си в горните категории докато са още в гардероба ви. Така само ще се затрудните и ще изгубите повече време в сгъване и отделяне. Извадете всичко с което разполагате и сложете купчината с дрехи на леглото – така ще виждате абсолютно целия си гардероб и ще действате по-бързо.

Стъпка 3: Почистете гардероба (3 минути)

След като сте извадили цялото съдържание на гардероба, се заемете с почистването на рафтовете, стените и дори пода на гардероба. Дрехите, дори и тези свалени от простора, задържат прах и мърсотия, които се наслояват по рафтовете. Използвайте парцал за прахта или прахосмукачка, която ще ви спести още повече време.

Стъпка 4: Направете си план (3 минути)

Гардеробът е празен и вече почистен – време е да решите къде и как ще организирате подредбата на дрехите си. Ако гардеробът ви съдържа повече рафтове, нека на нивото на очите ви са онези дрехи, които използвате най-често. Ако пък имате повече място за закачалки, ви съветваме да подредите дрехите си от ляво на дясно според това колко често ги обличате или според цветовата гама.

Стъпка 5: Сортиране (15 минути)

Дойде и дългоочакваният момент на сортиране на дрехите. Когато ги разпределяте по категории, ще спестите време ако си зададете следните въпроси: Става ли ми? Носила ли съм го през последната половин година? Има ли с какво да го съчетая? Ако преобладава отговорът “не”, тази дреха няма място в гардероба ви.

Стъпка 6: Последна проверка (4 минути)

Когато всичко ненужно е отстранено от гардероба и пред вас са подредени само любимите ви дрехи, хвърлете един последен поглед на свършената работа. Понякога се случва в бързината да добавите някоя риза при рафта с поли или пък да забравите да сортирате друга дреха, затова огледайте всичко внимателно.

Стъпка 7: Разпределете сортираните дрехи (1 минута)

Независимо, че гардеробът ви вече е организиран, не забравяйте да се погрижите за контейнерите и пликовете с дрехи, които вече не ви трябват. Оставете дрехите, които ще дарите или подарите на приятелки в колата или в близост до входната врата, за да се подсещате. Останалите чували с ненужни дрехи отнесете спокойно към кофата за боклук.

Още идеи и съвети как да организирате гардероба си: 

Колко чифта дънки трябва да имаме в гардероба си?

Изхвърлете тези неща от гардероба си!

Претъпканият гардероб води до стрес и депресия

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИДЕИ ЗА ДОМА

Идеи за дома15 ЯНУАРИ 2020

Да почистим дома си без опасни химикали

Тези ароманти натурални средства правят чистенето по-безвредно и определено по-приятно

Идеи за дома11 ЯНУАРИ 2020

Как да намалим сметката за отопление през зимата

Тези разумни съвети ще ви помогнат да намалите разходите си, без да нарушавате комфорта си вкъщи

Идеи за дома08 ДЕКЕМВРИ 2019

Коледна украса с нещата, които вече имате у дома си

Какво можете да направите с няколко коркови тапи и копчета?

Идеи за дома05 ДЕКЕМВРИ 2019

Красиви коледни украшения от солено тесто

За вълшебно настроение у дома, използвайте въображението си!