Living : Дестинации22 НОЕМВРИ 2019

Пътуване през 2020 – какво ще е различното

Както във всичко друго, така и в пътуването има моди и тенденции. Ето какви ще бъдат те за следващата година

2020 официално е обявена за годината на “тъмния туризъм”.

Даваме почивка на традиционните обекти за туризъм като Париж и Виена и се обръщаме към нови дестинации.

Следващата година травел ентусиастите ще се изтръгнат от конвенционалното и ще потърсят начин за пътуване, който да е възможно най-близко до природата и далече от технологиите.

“Тъмен туризъм”

Така избраха да го нарекат пътешествениците, които вече опитаха този тренд. Той ще се фокусира върху дестинации, които са свързани с популярни исторически събития. По-специфично места, обулени в мистерия, или такива, на които са се случвали известни трагедии.

Вероятно вдъхновението идва от Чернобил, където туризмът се покачи значително, заради документалния сериен филм, обхващащ събитията около взрива.

Красотата на Трансилвания такава, каквато не я познавате

Други популярни дестинации ще бъдат Армения, Йордания и Румъния – държави, които се асоциират с окултното и са местата, на които са се развивали множество фантастични истории и филми.

Пътуване без телефон

Напоследък все повече хора решават да си правят чести почивки от технологиите и социалните медии, в опит да се дистанцират от негативното им влияние. Според повечето предположения това ще стане още по-често срещано през идната година и все повече туристи ще изберат да оставят телефона си изключен по време на пътуванията си.

Според проучване от Booking.com 68% от жените търсят места, на които могат напълно да изключат технологиите си. Затова и дестинациите без обхват стават по-популярни.

Бавни пътешествия

След като по-голямата част от ежедневието си днес препускаме в състезание с времето, докато пътуваме ще се опитваме да направим точно обратното. Затова и пътешествията с влак ще се върнат на мода – с тях имаме време истински да си починем и да опознаем природата на държавата, която посещаваме.

В допълнение, този начин на пътуване е много по-щадящ към околната среда, затова получава одобрение от еко ентусиастите.

Светкавични обиколки

Тази тенденция е точно обратното на последните две, но е най-често срещана сред хората, които тепърва започват да пътуват и които искат да видят възможно най-много за най-кратко време. Затова много травел агенции организират бързи обиколки на популярни дестинации. Представят само най-интересното и отличаващото се и така можем за два часа да разглеждаме места, на които принципно бихме отделили половин или цял ден.

Приказен уют в къщата на Хобита в Шотландия

Красотата на най-малко посещаваната държава в света

Най-приказните малки градчета в света

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕСТИНАЦИИ

Дестинации17 ФЕВРУАРИ 2020

Можете да наемете този средновековен дворец за 40 лв. на вечер

16 човека могат да си позволят да останат в двореца на тази цена

Дестинации31 ЯНУАРИ 2020

Да се возиш по пътя на края на света

Дестинацията на края на света е една от най-красивите

Дестинации17 ЯНУАРИ 2020

Местата, които всички ще посещават през 2020 година

Тази година по-малките градове с повече история и скрити забележителности ще бъдат по-популярни

Дестинации02 ЯНУАРИ 2020

Наводнената Венеция е тъжна, тиха и сюрреалистично красива

Тези кадри са уловили атмосферата в един от най-красивите градове в света, който в момента е във вода до коленете