Living : Дестинации28 ОКТОМВРИ 2022

Как да прекараме Коледа в замъка Уиндзор?

От 24 ноември до 2 януари 2023 г. коледните посещения в кралските резиденции са разрешени за туристи.

Възможно е да празнуваме Коледа в замъка Уиндзор дори и като обикновени туристи. Вратите на кралската резиденция, най-старият и най-големият обитаван замък в света, основан от Уилям Завоевателя през 11-ти век и дом на 40 крале и кралици, ще бъдат отворени от 24 ноември 2022 г. до 2 януари 2023 г. Очаква се коледната премяна на замъка да бъде по-пищна и празнична от всякога.

Очаква се коледната премяна на замъка да бъде по-пищна и празнична от всякога.

През 2020 г. кралицата прекара Коледа точно в Уиндзор. За случая масата в държавната трапезария бе подредена с голям сервиз, състоящ се от 5000 части, включително чинии, прибори за хранене, чаши и сребърни свещници.

През 2020 г. кралицата прекара Коледа точно в Уиндзор.

Най-красивите дръвчета в Уиндзор

В залата “Сейнт Джордж” в замъка ще бъде позициониран и традиционният шестметров смърч Nordmann, отгледан близо до Големия парк Уиндзор и украсен със стотици преливащи се орнаменти.

В залата "Сейнт Джордж" в замъка ще бъде позициониран и традиционният шестметров смърч Nordmann, отгледан близо до Големия парк Уиндзор и украсен със стотици преливащи се орнаменти.

Светеща коледна елха също ще краси Crimson Drawing Room, една от най-разкошните стаи в замъка и част от Semi-State Rooms. Първоначално създадени като частни апартаменти за Джордж IV и използвани от членовете на кралското семейство за официални забавления, полудържавните стаи ще бъдат отворени за посетители по случай коледните тържества.

Най-красивите дръвчета в Уиндзор

Камарата на Ватерло, едно от най-големите и впечатляващи помещения в замъка, ще бъде домакин на изложба на декоративни предмети от Кралската колекция.

За посетителите на Undercroft Café на замъка ще се предлага специално празнично меню през целия месец декември. А през първите три уикенда на коледния месец, семействата, посещаващи кралската резиденция, могат да участват в занаятчийски дейности и семинари, които изследват как хората през Викторианската епоха са празнували Коледа.

За посетителите на Undercroft Café на замъка ще се предлага специално празнично меню през целия месец декември.

Тези, които ще посетят замъка на 8,9 и 12 декември, ще могат да присъстват на традиционните песни на местната общност и училищните хорове под коледната елха в залата „Сейнт Джордж“.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кралица Елизабет II бе официално погребана в Уиндзор

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕСТИНАЦИИ

Коледно приключение във Финландия ни отвежда до Дядо Коледа
Дестинации12 ДЕКЕМВРИ 2022

Коледно приключение във Финландия ни отвежда до Дядо Коледа

От 12 до 18 декември в Рованиеми, намиращо се във финландската Лапландия, можем да посетим Дядо Коледа, наслаждавайки се на двучасово пътуване в шейна с елени.

Защо да изберем почивка в Турция?
Дестинации29 СЕПТЕМВРИ 2022

Защо да изберем почивка в Турция?

Почивките в Турция започват да стават все по-чест избор на много пътешественици, и това съвсем не е случайно.

ТОП 7 на живописните плажове в Сицилия
Дестинации02 СЕПТЕМВРИ 2022

ТОП 7 на живописните плажове в Сицилия

Нека помечтаем заедно за следващата ни плажна почивка в Италия.

Топ 7 на най-красивите подводни хотели
Дестинации05 АВГУСТ 2022

Топ 7 на най-красивите подводни хотели

Днес ви предлагаме да се гмурнем заедно в нашите ТОП 7 най-красиви подводни хотели!