Вижте как да си приготвите неустоимото изкушение!
Предлагаме ви рецепта за класически американски десерт – брауни. То е шоколадово и според вариациите в начина на приготвяне може да бъде по-твърдо, по-меко, с млечен или тъмен шоколад, да се консумира топло, току-що извадено от фурната или охладено. Всичко зависи от вашия вкус и предпочитания.
Продукти:
1/2 чаша масло
1 ч. захар
2 яйца
1 ч.л. ванилов екстракт
1/3 чаша неподсладено какао на прах
1/2 чаша брашно
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. сода бикарбонат
За глазурата
3 с.л. разтопено масло
3 с.л. неподсладено какао на прах
1 с.л. мед
1 ч.л. ванилов екстракт
1 чаша пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 175 градуса. Сложете мазнина в квадратна тава с размер на стената 20 сантиметра.
2. В голяма тава разтопете 1/2 ч. масло. Махнете от огъня и сложете захарта, яйцата и 1 ч.л. ванилия. Добавете 1/3 ч. какао, 1/2 ч. брашно, сол и сода бикарбонат. Разстелете тестото в подготвената квадратна тава.
3. Изпечете в предварително загрятата фурна за 25-30 минути. Внимавайте да не прегори.
4. За глазурата: Смесете 3 с.л. масло, 3 с.л. какао, 1 с.л. мед, 1 ч.л. ванилия и 1 чаша пудра захар. Глазирайте браунитата, докато са още топли.
2. В голяма тава разтопете 1/2 ч. масло. Махнете от огъня и сложете захарта, яйцата и 1 ч.л. ванилия. Добавете 1/3 ч. какао, 1/2 ч. брашно, сол и сода бикарбонат. Разстелете тестото в подготвената квадратна тава.
3. Изпечете в предварително загрятата фурна за 25-30 минути. Внимавайте да не прегори.
4. За глазурата: Смесете 3 с.л. масло, 3 с.л. какао, 1 с.л. мед, 1 ч.л. ванилия и 1 чаша пудра захар. Глазирайте браунитата, докато са още топли.