В страната на красотата с Надя Сивкова: За слънцезащитата с любов

Отговаряме на въпросите как и кога да нанасяте слънцезащитата и какви продукти са подходящи за вас

В страната на красотата с Надя Сивкова: За слънцезащитата с любов

Днес Надя Сивкова ни е подбрала подробен гайд за всичко, което трябва да знаем, за най-важната стъпка в грижата за красотата през лятото – слънцезащитата.

Хей, лято! Защо закъсня толкова? Нищо, важното е, че си тук, и то с пълна сила. Сега започваме да ти се наслаждаваме! 

Така, поглеждаме в списъка за лятото: нова ефирна рокля в бяло, слънчеви очила, сламена шапка, бански с висока талия, слънцезащита – опа! Само това нямаме – добра слънцезащита!

В страната на красотата с Надя Сивкова: За слънцезащитата с любов

Е, тази статия ще ви помогне при избора на перфектната целогодишна фотозащита. Нужна ни е през всеки сезон, защото UVA и UVB лъчите вредят на кожата ни, дори когато е студено и мрачно. Тези увреждания водят до пигментни петна, които се показват все повече с годините и единственото, с което може да ги борим, е превенция.

Вече сме 2020 и всеки знае колко важна е слънцезащита, но все пак припомняме да не забравяте да нанасяте своя крем. Той трябва да е с поне SPF 30. Без подобен крем кожата е по-податлива към първа поява на фини линии и бръчки, тъмни пигментни петна и най-важното – рак на кожата.

Какво можем да препоръчаме ние?

Първо: просто стойте на сянка. Второ: колкото по-голяма периферия има шапката ви, толкова по-добре за вас.

Слънчевите очила пък ще предпазят нежната кожа около очите от вредите от слънцето и последно –  добрият слънцезащитен крем ще ви защити от главата до петите!

Изпробвайте бифазната вода VELNEA SUN CARE със SPF 50+. Тя ще предостави висока защита, мигновено попиване и отлична превенция срещу преждевременно стареене на кожата. Освен това, формулата е водоустойчива, както и разбира се – дерматологично тествана.

В страната на красотата с Надя Сивкова: За слънцезащитата с любов

За чувствителна кожа на цялото тяло пък предлагаме VZK Sun Protection Cream със SPF 50. Освен отличната защита, формулата предпазва от зачервяване и раздразнение на кожата и намалява риска от слънчева алергия. Кремът е обогатен с масло от ший и глицерин за копринено мека кожа.

В страната на красотата с Надя Сивкова: За слънцезащитата с любов

След като поговорихме за продукти, идва и още един въпрос: Кога да нанасяме крема?

Първо нанасяйте сутрин, след почистването и овлажняването – като последна стъпка точно преди грима.

След това изберете спрей вариант за “в чантата” за повторно нанасяне следобед (вижте VELNEA Sun Mist с SPF 50 – бързопопиваща формула с отлична защита).

В страната на красотата с Надя Сивкова: За слънцезащитата с любов

Ако прекарваме по-голямата част от деня навън или на плажа, трябва да нанасяме слънцезащита на всеки 2-3 часа. Едно намазване сутрин няма да ни спаси за целия ден, за съжаление.

Още факти, които са важни да знаете за слънцезащитата:

UV светлината се дели на няколко различни спектъра, в зависимост от дължината на вълната, ще забележим тези съкращения върху опаковките на слънцезащитните продукти.

UVA (400-320 nm) е основният двигател на фотостареенето. Прониква по-дълбоко в дермата, увреждайки колагена и еластина, които са отговорни за младежкия вид на кожата. UVA лъчите спокойно преминават през стъкла и прозорци, затова дори и да не излизаме от дома си, трябва да се предпазваме от тях.

В страната на красотата с Надя Сивкова: За слънцезащитата с любов

UVB (320-280 nm) стига до епидермиса и повърхностната дерма. Макар и да влияят само на повърхностно ниво, те са причината за слънчевите изгаряния, тена и впоследствие рака на кожата.

UVC (280-200 nm) е напълно филтриран от земната атмосфера и не достига до кожата ни.

На клетъчно ниво увреждането на ДНК-о ни от UVB задейства редица процеси, като възпаление, увеличено производство на пигменти петна и дори удебеляване на кожата. След като “съберем” достатъчно мутации на кожата във времето, тогава започва да се появява и рака на кожата.

Какво препоръчваме ние? Потърсете си бански със слънцезащита, а нека слънцезащитният крем е с поне SPF 30, най-добре 50, и винаги да намира място в чантата.

Заради всичко това е важно да се предпазваме от коварните лъчи. Може да казваме, че слънцето ни гали, но всъщност то създава повече проблеми, отколкото можем да си представим.

Всички описани продукти можете да намерите на Lilly Drogerie.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Горещ тренд: как да комбинираме маникюра и бижутата
Съвети & тенденции12 АВГУСТ 2020

Домашни терапии за увредени нокти

Възстановете здравината на плочката с няколко лесни терапии

Интимна хигиена през лятото
Съвети & тенденции06 АВГУСТ 2020

Интимна хигиена през лятото

Някои продукти предизвикват негативен ефект върху областта. Други ни помагат да се справим с проблема

Мисия възможна: Красива кожа в горещините
Съвети & тенденции03 АВГУСТ 2020

Мисия възможна: Красива кожа в горещините

Ключът към безупречен външен вид през лятото се крие в откриването на правилната формула продукти за лице

7-е смъртни гряха в грижата за кожата
Съвети & тенденции01 АВГУСТ 2020

7-е смъртни гряха в грижата за кожата

Повечето от нас сме виновни в много от тях