Трябва да почистваме лицето си не един, не два, а три пъти

Според последните съвети на козметиците най-доброто, което можем да направим за кожата си е да я почистваме тройно

Вече ще почистваме лицето си по три пъти, за да запазим красотата – това съветват козметиците. Новата техника идва от Корея и обещава най-добрите резултати.

Вероятно вече всички знаем, че най-доброто нещо, което можем да направим за кожата си, е да почистваме лицето си редовно. Но според новите тенденции в грижата за красотата това е взето много буквално. Вдъхновени от Корейските бюти ритуали, козметиците ни съветват да използваме по три продукта за почистване всеки ден.

Масажи за лице, които можем да правим и на работа

Така ще бъдем сигурни, че сме се разделили с всяка следа от грим и замърсяване по лицето. Особено подходящ е този варинт за жените с по-мазна кожа, склонна към образуването на пъпки и акне. Според дерматолозите това е и начин да се справим с мръсната градска среда, в която много от нас живеят.

Разбира се, това не е подходящо за абсолютно всички. Ако кожата ви е по-суха, този трик само ще влоши състоянието й. За това предупреждава и експертът в грижата за кожата Фиона Тък.

Идва ли краят на грима такъв, какъвто го познаваме?

Тя казва, че според нея тройното почистване може да бъде нож с две остриета. Най-лесният начин да проверим дали това е подходящ метод за нас е просто да обърнем внимание как чувстваме кожата си след почистването. Ако има усещане за стегнатост, сухота или забележим лющене, значи това не е така добра идея.

Фиона казва и че сутрин това много рядко би било нужно, защото тогава кожата все още не е била замърсена обилно и може да бъде почистена само с един продукт.

Трябва ли да посещаваме фитнес за лице?

Вечерната рутина на Нина Добрев

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции24 МАЙ 2019

По-стилни по време на ваканция с тези лесни трикове

Как да се подготвим за почивката, така че да изглеждаме много по-стилно

Съвети & тенденции23 МАЙ 2019

Не вярвайте на тези факти за грижата за кожата!

Разкриваме често срещаните спекулации за бялата козметика

Съвети & тенденции21 МАЙ 2019

Почистване и освежаване на лицето с аква пилинг

Тази нова процедура е приятна и неинвазивна. Особено се препоръчва преди специално събитие - като абитуриентския бал например

Съвети & тенденции17 МАЙ 2019

Лятото е в ръцете ни с тези свежи нюанси лакове за нокти

Светли, сладоледено-очарователни и нежни са новите нюанси