Трябва да почистваме лицето си не един, не два, а три пъти

Според последните съвети на козметиците най-доброто, което можем да направим за кожата си е да я почистваме тройно

Вече ще почистваме лицето си по три пъти, за да запазим красотата – това съветват козметиците. Новата техника идва от Корея и обещава най-добрите резултати.

Вероятно вече всички знаем, че най-доброто нещо, което можем да направим за кожата си, е да почистваме лицето си редовно. Но според новите тенденции в грижата за красотата това е взето много буквално. Вдъхновени от Корейските бюти ритуали, козметиците ни съветват да използваме по три продукта за почистване всеки ден.

Масажи за лице, които можем да правим и на работа

Така ще бъдем сигурни, че сме се разделили с всяка следа от грим и замърсяване по лицето. Особено подходящ е този варинт за жените с по-мазна кожа, склонна към образуването на пъпки и акне. Според дерматолозите това е и начин да се справим с мръсната градска среда, в която много от нас живеят.

Разбира се, това не е подходящо за абсолютно всички. Ако кожата ви е по-суха, този трик само ще влоши състоянието й. За това предупреждава и експертът в грижата за кожата Фиона Тък.

Идва ли краят на грима такъв, какъвто го познаваме?

Тя казва, че според нея тройното почистване може да бъде нож с две остриета. Най-лесният начин да проверим дали това е подходящ метод за нас е просто да обърнем внимание как чувстваме кожата си след почистването. Ако има усещане за стегнатост, сухота или забележим лющене, значи това не е така добра идея.

Фиона казва и че сутрин това много рядко би било нужно, защото тогава кожата все още не е била замърсена обилно и може да бъде почистена само с един продукт.

Трябва ли да посещаваме фитнес за лице?

Вечерната рутина на Нина Добрев

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции02 АПРИЛ 2020

Смути за красота: Миранда Кер и Кандис Суанпоул споделят своите рецепти

Според супермоделите, тайната на сияйната кожа се крие в чаша

Съвети & тенденции28 МАРТ 2020

10 тайни за красотата на Бионсе

Нейният гримьор разкрива малките трикове, на които тя разчита всеки ден

Съвети & тенденции27 МАРТ 2020

Зоуи Дойч показва бюти рутината си, перфектна за дните у дома

Младата актриса за първи път разкрива как се грижи за красотата си