Масажи за лице, които можем да правим и на работа

Отнемат по две-три минути и можем да ги правим навсякъде – включително на работа.

Грижата за красотата не винаги представлява скъпи процедури при козметик. Всъщност има много масажи за лице, които можем да правим на работното място и пак да имат страхотен ефект.

Не отнема много време през обедната почивка или дори между задачките да си правим масажи за лице. Те стимулират кръвообращението и подобряват еластичността на кожата.

Не е нужно да използаме, каквито и да е инструменти или кремове. Единствено трябва да си измием ръцете преди това, за да сме сигурни, че няма да допуснем контакт с бактерии.

Според това в коя област ги правим и целта, която искаме да постигнем, масажите биват няколко вида:

За зоната на очите

Там кожата е много нежна и трябва да внимаваме да не я повредим. Затова имайки това предвид, първо започваме масажа върху веждите, следейки тяхната форма от вътре навън плъзгаме безименния пръст с лек натиск. След това правим същото движение огледално под очите, но съвсем деликатно.

За изглаждане на линиите по челото

Използвайки показалеца и средния пръст, започнете от пространството между веждите и плъзгайте нагоре към косата. След това започнете да раздалечавате пръстите, следвайки границите на челото и косата. Повтаряйте това движение по цялото чело като всеки път по същия ред минавате съвсем леко по-долу от предишния път.

Истината за… торбичките под очите

За да стегнете кожата на брадичката

Използвайте два присвити пръста, отново най-удобни са показалеца и средния. Единият поставете в средата на брадичката, а другият – в края на костта, близко до ушите. Използвайте кокалчетата си да пасажирате ъгъла на костта. Бавно съберете пръстите си.

За по-дефинирани скули

Същото движение, което правехте на брадичката, повторете и върху скулите. Накрая му може леко да щипете единствено най-високата част на бузките, за да се стимулира още повече кръвообръщението.

Продуктите, за които си заслужава да похарчиш повече

Правете всяко едно от движенията по 2-3 минути на ден и скоро ще видите резултат.

Екстра грижа за кожата на лицето

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции15 ЯНУАРИ 2020

Пролет 2020: Деликатни и елегантни нови цветове за нокти

Всички харесваме класическия маникюр в ярко червено. Но през новия сезон тенденцията ни изкушава да поемем в нова посока!

Съвети & тенденции13 ЯНУАРИ 2020

Тестването на много нови продукти - вредно за кожата

И още грешки, които могат да ви състарят