Тези трикове в грижата за красотата не изискват никакво усилие

За тези от вас, които искат да се грижат за красотата си, но искат да е с минимум усилие

Грижата за красотата не трябва винаги да значи безкрайни часове при козметика или дълга рутина два пъти на ден.

Тези бюти трикове, например, дори не можем да наречем трикове, защото почти не се усещат като част от рутината. Но въпреки това те допринасят значително в грижата за красотата ни. Всички от тях са по съвет на козметици и ви уверяваме, че с времето ще дадат страхотни резултати.

Ето ги и тях:

Обърнете внимание на калъфките си

Калъфките, с които спим, особено тези за възглавницата, са постоянно в контакт с кожата ни и влияят на нейното здраве. За да се предпазим от акне и раздразнение, най-добре да ги сменяме през ден, така че да са винаги чисти и да не пренасят бактерии. Освен това копринените текстури доказано се отразяват по-добре на кожата.

Отделете поне един ден от седмицата за ден без грим

Кожата трябва да си почива от продуктите, които използваме всеки ден. Затова е добра идея от време на време да я оставяме без грим, за да може да диша и да се възстанови от другите дни, в които носим макияж. Това ще се отрази добре не само на кожата, но и на миглите ни. Ще забележите, че с времето те ще станат по-гъсти, когато не всеки ден им слагаме спирала.

Азбучна гимнастика за лицето

Мускулите на лицето също трябва да бъдат тренирани, както всяка останала част на тялото ни. За да направим това по най-лесния и неангажиращ начин, можем просто да казваме на глас буквите АЕИОУ по няколко пъти, като опитваме да ангажираме възможно най-много мускули в изговарянето.

Бюти тайните, споделени от италианките

Може да изглежда странно отстрани, но ако го правим всеки ден, ще подобрим еластичността на кожата и циркулацията на кръвта в лицето.

Нанасяйте козметиката веднага след почистването

В секундата, в която усетите лицето си изсъхнало достатъчно добре, нанесете хидратиращ продукт и продължете с всички стъпки от рутината си. Козметиците откриха, че дори и да оставим кожата си нехидратирана за една минута след измиването, тя ще започне да изсъхва.

Козметиците препоръчват – купете си бюти хладилник

Не докосвайте лицето си през деня

Това може би сте го чували, но е много важно правило, което няма как да не споменем. Когато бактериите установят контакт с кожата, веднага може да се предизвика раздразнение или образуването на акне. А колкото и чисти да смятаме, че са ни ръцете, винаги има някакво наличие на вредни частици по тях. Затова най-добрият избор е да избягваме каквото и да е докосване по лицето.

Гореща тенденция: Пръстените за крака

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции02 ДЕКЕМВРИ 2019

Грижа за красотата с помощта на Аюрведа

По-красиви и по-здрави с бюти тайни на хиляди години

Съвети & тенденции02 ДЕКЕМВРИ 2019

Как филърите могат да доведат до отпускане на кожата

Ако години наред използвате филъри, много важно е да не прекалявате с количеството им

Съвети & тенденции01 ДЕКЕМВРИ 2019

Козметиката на Дженифър Лопес, от La Mer до L'Oreal

Грижата й за себе си е безкомпромисна. Дженифър държи най-вече на спорта, добрия сън и на ефикасната грижа за подхранване и блясък на кожата

Съвети & тенденции29 НОЕМВРИ 2019

Бюти тенденциите, които очакваме да видим през 2020

Какво ни очаква на бюти сцената през 2020?