По-красива кожа с масаж на лицето

Процедурата се прави веднъж седмично и не струва нищо!

По-красива кожа с масаж на лицето

Всяка жена познава нуждите на кожата си и вероятно и вие имате изграден режим, на който се доверявате ежедневно.

Независимо дали в него влиза и посещение при козметик, или в повечето случаи разчитате на домашните терапии, специалистите има на какво да ни научат. Една от техните тайни? Масажът на лицето.

“Това е един допълнителен вид грижа, от която можем да се възползваме всяка седмица и която всъщност е наистина ефективна,” казва козметикът Кристина Холи. “Масажът не само стимулира мускулите, но също така се отразява добре на лимфната система и кръвообръщнието.” Според  Холи масажът позволява на продуктите да проникнат по-дълбоко в порите, независимо дали това са почистващи маски или хидратиращи кремове и серуми.

А резултатът? По-здрава и красива кожа с бистър тен и отпочинал вид.

Как да си подарите масаж на лицето у дома в няколко стъпки, четете по-надолу.

По-красива кожа с масаж на лицето

Започнете с добре почистена кожа. “Преди масажа измийте лицето си с хладка вода, а след това попийте с чиста кърпа.” След това нанесете няколко капки масло, за да хидратирате.

Изберете правилното олио за вашата кожа

Холи препоръчва да отделите време, за да проучите кое е най-подходящото олио за нуждите на кожата ви. “Ако сте предразположени към акне, използвайте масло от слънчогледови семки, за да почистите порите си и да подхраните кожата с правилните мастни киселини”, обяснява тя. “Ако тя е суха, опитайте нещо с гама-линоленовата киселина, като маслото от вечерна иглика и маслото от касис. Те ще й осигурят повече хидратация.” Избягвайте маслата, ако кожата ви е прекалено чувствителна. Ако е нормална, можете спокойно да се доверите на този тип третиране, за да бъде тя мека и  подхранена в дълбочина.

Как да си направите професионален масаж

Холи препоръчва да използвате първите три пръста от всяка ръка. С тях правете равномерни, бавни кръгови движения по цялото лице. Няма особено значение от къде ще започнете, въпреки че козметикът препоръчва да се фокусирате първо на зоната около очите и скулите, а след това да се движите от горе надолу: чело, бузи, линията на брадичката и след това шията. Старайте се да не опъвате кожата прекалено, но все пак приложете достатъчен натиск, за да можете да усетите мускулите отдолу. “Вероятно ще усетите как кожата се затопля, защото кръвта започва да циркулира, а съдовете леко се разширяват – всичко това е нормално и е търсен ефект.” Едно от нещата, които веднага ще забележите, е че кожата изглежда “по-жива”, а подпухването е намаляло.

“Всъщност, съвсем същото се случва и с тялото ви, когато сте на масаж,” казва Холи. “Целта е да отпуснете някои от мускулите, като същевременно ги поддържате във форма.”

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Горещ тренд: как да комбинираме маникюра и бижутата
Съвети & тенденции12 АВГУСТ 2020

Домашни терапии за увредени нокти

Възстановете здравината на плочката с няколко лесни терапии

Интимна хигиена през лятото
Съвети & тенденции06 АВГУСТ 2020

Интимна хигиена през лятото

Някои продукти предизвикват негативен ефект върху областта. Други ни помагат да се справим с проблема

Мисия възможна: Красива кожа в горещините
Съвети & тенденции03 АВГУСТ 2020

Мисия възможна: Красива кожа в горещините

Ключът към безупречен външен вид през лятото се крие в откриването на правилната формула продукти за лице

7-е смъртни гряха в грижата за кожата
Съвети & тенденции01 АВГУСТ 2020

7-е смъртни гряха в грижата за кожата

Повечето от нас сме виновни в много от тях