Основните правила в грижата за кожата за жените на 30+

Това е времето, в което да започнем да използваме кремове против стареене. И да се запознаем с ретинола

Ако сте на 30 или 30+, поздравления! Това е период от живота ни, в който увереността е достигната стабилни нива, познаваме себе си, умеем да обгрижваме нуждите си.

Сега обаче кожата ни се нуждае от пренастройване в подхода към нея. Първите белези на стареенето вече са започнали да рисуват историята на ранната младост по лицето ни. Ако сме прегрешавали редовно с партита до малките часове, алкохол, цигари и дълги часове под силното слънце, то първите бръчици вече са видими, а тургурът на кожата е започнал да отслабва. Имаме нужда от редовна и по-активна грижа, за да намалим щетите и да задължим блясъка и стегнатия вид на кожата на лицето си.

Включете грима в антиейдж мисията си
Ежедневното носене на лек грим не е прегрешение към кожата. Точно обратното – фон дьо тенът и пудрата с SPF защита могат да изиграят важна роля в предпазването на кожата от слънчево стареене. В дните със силно слънце, разбира се, всяко добро момиче знае, че има нужда от специален слънцезащитен крем. Иначе финият слой грим е добро решение да си помогнем допълнително.

Това са най-добрите фон дьо тени в света

Важно е и да подберете фон дьо тена добре според своя тип кожа. Така няма да имате причина за притеснение, че продуктът ще запуши порите ви.

“Лицето” започва там, където е линията на косата. И свършва до зърната на гърдите.

Кремът за лице е време да започне да действа в цялата тази зона. Може да ви звучи разточително, но инвестицията ще се оправдае с времето. Защото не само кожата на лицето, но и тази на шията и деколтето е хитър издайник на годините. В тази зона, тя е по-суха и деликатна и с времето допълнително изтънява и се отпуска.

Едно от важните правила за красива кожа в областта на деколтето е да се отучите от спането по корем. Още важни съвети ще прочетете тук.


Време е да включите в ритуала си продукт с ретинол.

В 30-те, козметичната грижа с активни антиейджинг съставки влиза в играта. Това е моментът да започнем съзнателно и редовно да работим за предпазване от преждевременното стареене. Колкото по-съвестни сме сега, толкова по-малко поражения ще имаме за поправяне по-късно, когато мисията е далеч по-сложна.

“Зимно лице”: Какво означава и как да се справим?


Една от най-работещите съставки за това е ретинолът. Кремовете и серумите с ретинол изглаждат повърхността на кожата, като свиват порите и омекотяват фините линии. Важно е да знаете, че първата ви среща със серумите с ретинол може да доведе до усещане за парене и дори до червенина по кожата. Затова се консултирайте със специалист и започнете с крем с по-ниска концентрация на ретинол, преди да посегнете към висококонцентрираните терапии.

Време е най-после да подходите сериозно към онези 8 часа.

Добрият сън означава пълноценно регенериране на клетките през нощта. И още – по-малко стрес, по-добър хормонален баланс, по-отпочинало и релаксирано изражение на лицето. Прословутите осем часа сън на нощ заслужават да се превърнат в наше правило. Разбира се, понякога нямаме възможност да спим толкова, но поне не трябва да допускаме системно да не си доспиваме. Няма козметика, с която да можем да наваксаме липсата на пълноценна почивка.

Щастието се крепи на секса и добрия сън

Не прикривайте тъмните си кръгове и уморения тен с тежък грим. По-добре помислете как да прекарате вечерта максимално спокойно и да си легнете навреме!

Петя Бондокова

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции16 ФЕВРУАРИ 2020

Магдалена Фраковяк и нейните правила за красива кожа

На 30, тя няма нито една линия по лицето си

Съвети & тенденции13 ФЕВРУАРИ 2020

10 идеи за минималистичен маникюр в духа на Свети Валентин

Ако все още не сте си избрали ефектен маникюр за празника, тези предложения ще ви свършат работа

Съвети & тенденции12 ФЕВРУАРИ 2020

В удълженията за мигли могат да живеят акари и… въшки

Дамите често забравят да ги почистват, ако не се гримират, но липсата на хигиена може да навлече сериозни проблеми

Съвети & тенденции06 ФЕВРУАРИ 2020

Тайните на Ева Лонгория за перфектна кожа и прическа

Актрисата поддържа визията си с помощта на продукти, които можете да си купите и от дрогерията до вас