Нощни правила за красота

Как да спите през нощта, така че да съхраните красотата си за дълго

Сънят е основният източник на красота – това не е никаква тайна. Но трябва да знаете, че съществуват известни условия, които могат да превърнат съня ви не само в здравословен, но и в полезен за красотата ви.

Спете не по-малко от 6 и не повече от 9 часа

Според лекарите организмът напълно възможно може да се възстанови за 9-часов сън и да се подготви пълноценно за новия ден. По-малкото сън прави излъчването по-сурово и го лишава от свежест. Но днес динамиката е такава, че се налага да усъвършенстваме умението да спим по-малко и да изглеждаме добре. Това е възможно, благодарение на техниката на многофазния сън. Най-удобната и проста схема се състои от две фази: нощна фаза, по време на която спите по 4-5 часа и дневна, по време на която спите час-час и половина. Използвайте двуфазовия сън, когато сте на път или по време на почивка.

Изключете всички гаджети и си лягайте преди 12 вечерта

3 часа преди лягане трябва да спрете да използвате всички електронни устройства – звучи революционно, знаем! Затова като компромисен вариант е да нагласите на приглушена светлина екраните им. В противен случай едва ли ще успеете да заспите преди 12 вечерта. А това със сигурност оказва негативно въздействие не само върху красотата ви, но и върху здравето ви. Всички полезни хормони на красотата, включително и мелатонинът, който отговаря за възстановяването на организма, укрепва имунната система и намалява мазнините, се изработва само по време на съня преди полунощ.

Създайте абсолютна тъмнина в спалнята

Предишният съвет би бил безполезен, ако не спите в абсолютно затъмнена стая – тъмнината и красивата кожа са неразделни. Мелатонинът, както и други хормони се отделят само при абсолютна тъмнина. Затова не забравяйте да изключите всички светлини на всички източници, а прозорците да са плътно затъмнени. Това е причината често в спалнята и стените да са тъмни.

Вечеряйте здравословно

Предполагаме, че всички знаят, че последният прием на храна вечер не трябва да бъде по-малко от 3 часа преди лягане. Всяка късна вечеря на ресторант, излизане с приятели или просто кулинарен шедьовър биха затруднили храносмилането ви. Всеки път, когато ви се иска да хапнете нещо вкусно преди 12 вечерта, помнете, че така няма скоро да имате красива кожа. По време на сън активността на храносмилателния тракт е намалена и вместо да почива, стомахът ви ще е активен. Това означава, че трябва да се простите с почивката и възстановяването на организма. Не си струва и да гладувате – просто на вечеря консумирайте лека храна като сурови ядки, кафява ориз, кейл и други полезни хранителни продукти, които съдържат калий, калций, витамини от групата В. Те ще помогнат да имате качествен и здрав сън. Чаша чай ще подсили ефекта.

Създайте си полезни навици преди сън

Традициите преди сън са много важно нещо. Редовното повтаряне на едни и същи дейности преди лягане подготвя организма за сън, като го настройва на определен рефлекс. Такива са например медитацията, слушане на определена музика, четенето на книги… Не забравяйте за проветряването на стаята преди сън, което помага за по-бързото заспиване. Нанасянето на масло от лавандула на китките на ръцете или върху възглавницата също има чудодеен ефект.

Неслучайно Дженифър Лопес отдавна е признала, че сънят е най-голямото й оръжие за съхраняване на красотата и на младостта й. Ние ще добавим, че тези съвети ще имат ефект само ако добавите към тях и правилно хранене, спортуване и игнориране на повечето вредни навици.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции19 НОЕМВРИ 2019

Когато зрелостта на една жена е привилегия

Полагайки най-качествената възможна грижа за себе си и вярвайки в силата на своето уверено излъчване, днес жените преначертават представите за "остаряване"

Съвети & тенденции19 НОЕМВРИ 2019

Предложения за стилен маникюр през зимата

Тази година дори празничният маникюр ще е по-семпъл

Съвети & тенденции14 НОЕМВРИ 2019

Новото мнение на дерматолозите - всички имаме един и същ тип кожа

Забравете всичко, което знаете за грижата за красотата. Оказва се, че няма значение какъв е типът на кожата ни.

Съвети & тенденции11 НОЕМВРИ 2019

Детокс за кожата и тялото с един продукт

Бентонитовата глина може да реши както здравословните, така и бюти проблемите ни