Beauty : Съвети & тенденции09 ОКТОМВРИ 2019

Най-важните съставки в козметиката според възрастта

Специалисти препоръчват да използваме различни съставки през различни части от живота си

Отдавна знаем, че с времето нуждите на кожата ни се изменят и затова трябва да променя бюти рутината си, за да се грижим правилно за нея.

И по същия начин трябва да променяме и главните съставки в козметиката си през годините – на 20 едни продукти ще са ни по-нужни, от колкото тези, които ще ни трябват през 50те си.

Ето каква съставка да търсим в козметиката си през различните възрасти според специалистите:

На 20 – салицилова киселина и азелаинова киселина

На тази възраст се появява често неприятното акне, а кожата е податлива към омазняване и раздразнение. Затова салициловата киселина може да спомогне, като ексфолира нежно кожата и с това предотвратява появата на пъпки и запушени пори, а азелаиновата киселина ще успокои раздразнението и ще изравни тена.

На 30 – ретиноева киселина

Както сме казвали и преди, през този период кожата е най-здрава, затова се радвайте на момента, но и се подготвяйте за бъдещето развитие на структурата й. Сега е добър момент да помислите за продукти, забавящи признаците на стареене. Ретиноевата киселина, която се извлича от витамин А, е много подходяща в тази възраст. Тя ще спомогне за синтеза на колаген, ще изглади кожата и ще изчисти порите.

Витамин C е незаменим в битката с възрастта

На 40 – аскорбинова киселина

Тя е силно ефективна срещу признаците на състаряване на кожата с богатото си съдържание на антиоксиданти, които стимулират синтеза на колаген. Едновременно с това тя изглажда и изсветлява кожата, така че неравностите в тена и пигментацията ще се заличат мигновено.

На 50+ – хиалуронова киселина

След 50 кожата започва да губи еластичността си и се регенерира по-бавно. Затова и трябва да се грижим по-усилено за нея. Но сред всички съставки, хиалуроновата коса ще бъде най-добрия ви приятел. Тя намаля видимите линии и предотвратява появата на нови, като се сработва много добре с колагена в кожата. Освен това ще й даде по-равномерен и изгладен вид и ще я направи по-мека. Под формата на филъри пък, тя напълно ще изглади кожата и ще я държи хидратирана.

Тайната за подмладяване на Синди Крауфорд

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции10 ДЕКЕМВРИ 2019

Как Нина Добрев се подготвя за парти

Рутината й не е перфектна, но резултатът определено е

Съвети & тенденции10 ДЕКЕМВРИ 2019

Подобряваме действието на серума си по метода на ротацията

Ако един серум е добра идея, то два серума е още по-добра

Съвети & тенденции09 ДЕКЕМВРИ 2019

5 начина да използваме бебешко олио за красотата си

Освен мултифункционален, този продукт е и достъпен и освен това приятен за използване

Съвети & тенденции02 ДЕКЕМВРИ 2019

Грижа за красотата с помощта на Аюрведа

По-красиви и по-здрави с бюти тайни на хиляди години