Beauty : Съвети & тенденции08 ОКТОМВРИ 2019

Витамин C е незаменим в битката с възрастта

Продуктите с него защитават кожата от преждевременни бръчки и възстановяват здравия й вид

Продуктите с витамин C във формулата си са една от най-важните стъпки в грижата за кожата, особено когато говорим за битката с бръчките и фините линии. 

Няма определена възраст, на която вече трябва да сме започнали с режима против преждевременно стареене, но специалистите са категорични, че колкото по-рано, толкова по-добре. Витамин C е пък е една от мощните съставки, която възвръща блясъка, изглажда фините линии и действа като бариера срещу стреса, който също е една от причините за цялостната безжизненост на кожата.

Вижте още: Единственият витамин, който ви трябва според възрастта

Какво точно е витамин C?

Витамин C всъщност представлява аскорбинова киселина и може да бъде открит в състава на различни измиващи гелове, серуми и кремове. В природата се среща в различни храни като цитрусови плодове, домати, червени чушки и картофи. Като цяло витамините се приемат като съществена част от анти-ейдж грижата, както и при проблеми като акне, слънчеви петна и дори псориазис. Витамин C пък е този, който е обект на най-много изследвания и именно затова го откриваме в толкова много продукти против стареене, подобно на Витамин А (по-познат като ретинол). В допълнение към останалите ползи, проучванията показват, че аскорбиновата киселина може да възстанови кожата от щетите на продължителното излагане на слънце.

Какви са ползите от него? 

Грижата с витамин C има много положителни свойства. На първо място тя действа като щит срещу замърсения въздух и околна среда, слънчевите лъчи и свободните радикали – увредени клетки, които са една от основните причини за стареенето на кожата. Киселината е от семейството на антиоксидантите и освен, че защитава структурата на кожата, стимулира производството на колаген. Липсата на колаген е една от причините за отпуснатост и липса на здравословна руменина в лицето ни, затова включването на витамин C в режима ще възстанови сиянието на кожата, като буквално я уплътни и възвърне младежкия й вид.

Как работи? 

Мощният антиоксидант е съвместим с повечето типове кожа и значително освежава тена, когато се използва редовно. За да си гарантирате най-добри резултати, търсете продукти, в чието съдържание фигурира неговата най-чиста форма, а именно аскорбиновата киселина. Консумирането на повече храни с витамин C и приемането му под формата на хранителни добавки ще подсили ефекта.

За кого е противопоказен? 

Дерматолозите предупреждават, че жените с много чувствителна кожа или предразположена към акне, не бива да залагат на прекалено много продукти с витамин C в състава си. За останалите пък е препоръчително ги използват през ден, редувайки ги с по-нежна грижа.

Вижте още: Цинк, киселини и още от нещата, от които кожата ни се нуждае в 20-те години

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции21 ФЕВРУАРИ 2020

Пролет в ръцете ни - маникюрът на новия сезон

Независимо какво е времето навън, тези идеи за маникюра ще стоплят деня ви

Съвети & тенденции16 ФЕВРУАРИ 2020

Магдалена Фраковяк и нейните правила за красива кожа

На 30, тя няма нито една линия по лицето си

Съвети & тенденции13 ФЕВРУАРИ 2020

10 идеи за минималистичен маникюр в духа на Свети Валентин

Ако все още не сте си избрали ефектен маникюр за празника, тези предложения ще ви свършат работа

Съвети & тенденции12 ФЕВРУАРИ 2020

В удълженията за мигли могат да живеят акари и… въшки

Дамите често забравят да ги почистват, ако не се гримират, но липсата на хигиена може да навлече сериозни проблеми