Наръчник за самочувствие в сезона на роклите и късите поли

Красивите крака изискват много повече грижа от редовното епилиране… ето всичко друго, което трябва да знаете

Превърнете всяка улица във вашия собствен моден подиум. Подготвихме пълен наръчник за грижа за красиви крака, така че да се наслаждавате на сезона със самочувствие.

Всички познаваме онази самоувереност, която ни дава красивата рокля през лятото. Но за да се чувстваме истински добре в тези моменти, трябва да сме се погрижили за красотата на краката си предварително. И не говорим само за обезкосмяването.

Затова събрахме за вас най-важните съвети от козметиците, които те ни препоръчват за по-красиви крака.

Създайте си реалистична рутина

Всички искаме да сме от тези хора, които всеки ден се епилират, ексфолират, масажират, хидратират и правят хиляди още процедури за краката си. Но тази рутина трудно може да се поддържа.

Изберете няколко неща, които най-добре работят за вас, и ги правете всеки ден, без изключения. Постоянството всъщност е много по-добра стратегия, пред това да правите по милион процедури само в някои дни.

Препоръчваме да изпробвате т.нар. dry brushing или да ексфолирате с подходящи продукти всеки ден, както и да подхранвате с масла за тяло. Това със задължителната слънцезащита е перфектна формула за красиви крака.

Коктейли във ваната

Не, нямаме предвид да се топвате всеки ден във ваната с алкохолно питие в ръката… макар че това никога не е излишно. Но за грижа за краката по-скоро опитайте да смесвате различни продукти във ваната си.

Един път седмично глезене с подобни процедури ще помогне както на самочувствието ви, така и на красотата.

Опитайте с различни комбинации, които да подхранват кожата ви. Например магнезий с хималайската сол е перфектна комбинация за почистване на порите и подхранване на кожата.

Кристалите за вана са класика в жанра и са също толкова подходящи. Всеки аромат има различен ефект – турмалинът помага за стимулиране на кръвообръщението и е подходящ за детокс, нефритът хидратира и подхранва, а аметистът успокоява кожата.

Масажът от време на време не е лоша идея

Дали ще посетите специалист или ще си направете един сами вкъщи – веднъж седмично масажите ще стимулират кръвообръщението и това ще се отрази значително на красотата на кожата ви.

Дори малки масажиращи движения, когато нанасяте крема за тяло, ще ви помогнат значително.

Раздвижете се

Седенето по цял ден нарушава кръвообръщението и следователно красота на краката. Затова се раздвижете – тренировките не само ще стегнат мускулите, но ще и предизвикат мигновено събуждане на кръвта. Това ще премахне подуването и отоците.

Ако искате още по-добър ефект, дръжте в офиса си една тенис топка, която да използвате само за масажи. Така и докато стоите седнали, пак ще се можете да се грижете за правилното циркулиране на кръвта.

Оптически трикове за по-дълги крака

Тайните на жените, които имат красиви крака

За бръснене с по-дълготраен ефект

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции28 МАРТ 2020

10 тайни за красотата на Бионсе

Нейният гримьор разкрива малките трикове, на които тя разчита всеки ден

Съвети & тенденции27 МАРТ 2020

Зоуи Дойч показва бюти рутината си, перфектна за дните у дома

Младата актриса за първи път разкрива как се грижи за красотата си

Съвети & тенденции25 МАРТ 2020

Елиминирайте целулита, докато стоите у дома

За тази терапия няма да ви е нужно да харчите нищо, само да проявите дисциплина и да отделите малко време