Капаните на натуралната козметика

Ето с какво да внимаваме при натуралната козметика.

Напоследък към натуралната козметика се причисляват все повече продукти. Голяма част от тях, обаче, крият множество капани, които ни вредят.

В грижата за кожата много често се има химикали, които всъщност ни вредят, вместо да ни помагат. Затова и повечето от нас сме се ориентирали към натуралната козметика. Но в много случаи тя не е точно това, което е написано на етикета.

Индустрията е създала няколко трикове, с които да заблуждава клиента, че това, което си купува, е всъщност полезно. Често с игра на думи успяват да ни излъжат кое е натурално и кое не.

Истината за козметиката със CBD (канабидиол)

Например, ако на опаковката пише “Направено с органични съставки”, това всъщност в повечето случаи значи, че само 75% от съставките са органични. Когато пък е изписана само думата “Органичен продукт”, то процентът се увеличава до 95%. Ако обаче искаме да си купим наистина добро качество, трябва да потърсим надписа “Сертифициран органичен продукт“.

Освен това има някои съставки, с които трябва да внимаваме при натуралната козметика. Те също могат да си спечелят титлата на органични, но реално са много вредни за нас.

Ето списък с елементите, които да избягваме:

Натриев лаурет сулфат и натриев лаурил сулфат
Диетаноламин (DEA)
Моноетаноламин (MEA)
Триетаноламин (TEA)
Пропилен гликол (PEG)
Парабени (метил, бутил, пропил, етил)
Изопропил (SD-40)
Минерално масло
Триклозан
DMDM Hydantoin & Urea
Цветни пигменти на FD&C
Синтетични аромати

Ароматите най-често се промъкват в съставките на продуктите. Макар и да звучи привлекателно да си вземем продукт, който мирише на скъп парфюм, но всъщност това е много опасно. Аромантизантите не са правени от само една съставка, а също имат един лист с елементи вътре и сред тях много често се крият тайни съставки, които ни вредят.

След парабените, изключваме и глутена от козметиката

Универсалното правило за проверяване на качеството е най-простото – цената. Добрите продукти със сигурност ще струват повече, така че, колкото и да ни се иска, трудно ще намерим истински натурален продукт за малко пари.

Показател е и срока на годност. Органичните продукти в козметиката, както и в храната, не може да се задържи дълго и бързо се разваля. Така че, ако се чудите дали кремът ви е наистина с натурални съставки, просто проверете колко дълго може бъде използван, без да се развали.

Защо светът полудя по корейската козметика?

Основни бойни единици на натуралната козметика

Продуктите, за които си заслужава да похарчиш повече

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции18 АПРИЛ 2019

Звезди без грим, открийте разликите

Или снимките, които доказват, че никой не е съвършен и трябва да бъдем по-добри към себе си

Съвети & тенденции17 АПРИЛ 2019

Станал е гаф с изкуствения тен, ами сега?

Ето как да поправим най-честите грешки, които може да се появят с изкуствения тен

Съвети & тенденции09 АПРИЛ 2019

Грижа за женската красота според лунния календар

Ето кога да се погрижете за различните части от бюти рутината си.