Beauty : Съвети & тенденции26 НОЕМВРИ 2018

Как да се грижим за кожата на ръцете през зимата

Красива и здрава кожа в 5 лесни стъпки

Студеното време е враг №1 на нежната кожа на ръцете.

Да носите ръкавици през зимата е не просто препоръчително, а направо задължително, ако искате да се спасите от напуканата и суха кожа на ръцете. Кремът за ръце също е от особено значние, но грижата за деликатната кожа на ръцете не се изчерпва само с ръкавиците и хидратацията. 

Пазете кожата на ръцете от стареене

Ето и какво трябва да правите, за да се радвате на меки и красиви ръце през студента и сурова зима:

#1 Подарете на ръцете си СПА изживяване

По същия начин по който посещавате сауната и парната баня, за да изкарате токсините от тялото си, зимата е полезно да поглезите и кожата на ръцете си. В купа с топла (но не вряла!) вода изиспете 1 ч.л. овесени ядки и 1 ч.л. зехтин или бадемово олио. Дръжте ръцете в купата около 10 минути, като може и да ги масажирате. Изплакнете и нанесете хидратиращ крем. Правете процедурата веднъж седмично.

#2 Грижа “сладки сънища”

През нощта не само кожата, но и цялото тяло се възстановява и регенерира. Поради тази причина е много препоръчително да нанесете хидратиращ крем и да спите с памучни ръкавици. Тази процедура може да правите както превантивно веднъж седмично, така и ако забележите, че кожата на ръцете ви е в много лошо състояние.

#3 Чао, чао на горещата вода

В най-студените дни, почти инстинктивно мием ръцете си с много вряла вода, за да се затоплим. Колкото и приятно да е това, кожата на ръцете страда много от високата температура на водата. Тя я изсушава и дехидратира, което само увеличава “враговете” на кожата през зимата. Мийте ръцете си с топла вода, а при възможност дори леко хладка.

Домашна терапия с мед спасява сухите ръце

#4 Ръкавиците са вашият нов BFF

Разбира се, че навън носите ръкавици. Но правите ли го когато излезете набързо до магазина, когато пушите цигара на терасата или когато поливате цветята в градината? Няма значение дали сте навън за 5, 10 или 50 минути – колкото по-често не носите ръкавици, толкова повече кожата ви страда. Дръжте чифт памучни ръкавици в джоба на якето си или в близост до терасата/двора – така винаги ще сте готови да предпазите нежната кожа на ръцете.

#5 Гимнастика за ръцете

Козметиката и ръкавиците не са единственият начин кожата на ръцете ви да е мека и хидратирана. Опитайте веднъж седмично да “тренирате” ръцете си като в продължение на 10-ина минути си играете с тенис топка. Тя ще раздвижи уморените пръсти, ще действа като рефлексотерапия и не на последно място – ще засили потока на кръв към ръцете, което ще помогне за здравето и красотата на кожата.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции18 ОКТОМВРИ 2019

7-дневен план за по-добра грижа за красотата

Една седмица ви дели от това да оптимизирате рутината, с която се грижите за себе си

Съвети & тенденции18 ОКТОМВРИ 2019

Кървава очна линия - лесна и креативна идея за Хелоуин

Хитро, креативно, но лесно за постигане 

Съвети & тенденции18 ОКТОМВРИ 2019

Забравяме за акнето с масло от гроздови семки

Още един хит в натуралната козметика

Съвети & тенденции17 ОКТОМВРИ 2019

Френските тайни, с които всяка жена може да бъде красива

Френската концепция за красота е вдъхновяващо простичка. И пленява с това, че ни окуражава да бъдем себе си