Домашна терапия с мед спасява сухите ръце

Тази рецепта ще върне мекотата и добрия вид на кожата ви

В навечерието на идващата пролет всички искаме да покажем ръцес нежна като кадифе кожа. За съжаление обаче, това за повечето от нас е невъзможно!

Зимата и студеният вятър несъмнено са се отразили не само на мекотата, но и на вида им. Сега е моментът да се погрижим за този проблем, а това ще стане с една много лесна терапия с мед, която се прави в домашни условия.

Рецептата идва от ученият и основател на Beauty Bean – Алексис Уолфър. Тя съветва да заложим на меда, като се кълне в чудотворните му овлажняващи и антибактериални свойства. Той чудесно се справя със сухата кожа, като отстранява мъртвия слой и я прави изключително мека и гладка. “Но моля, не го използвайте ако имате екзема, псориазис или обрив”, предупреждава Уолфър.

med

Мелиса Гелула пък съветва да използваме този домашен скраб и за останалата част от тялото, където кожата ни има нужда да стане по-гладка.

Ето как да го направите:
3 супени лъжици течен мед
1/4 чаша бяла захар
2 найлонови торбички
2 ластика за коса

Смесете меда със захарта, докато се получи еднородна смес. Нанесете щедро на ръцете си, като обърнете внимание на кожичките. Покрийте всяка ръка с една от найлоновите торбички и закрепете с ластика. За по-дълбока хидратация, покрийте отгоре с топли кърпи. Оставете да действа около 15 минути. Измийте ръцете си и сложете крем за ръце.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Beauty18 МАРТ 2019

7-те смъртни гряха в грижата за кожата

Повечето от нас сме виновни в много от тях...

Съвети & тенденции16 МАРТ 2019

Основни и лесни грижи за красиво деколте

Тези 5 съвета, които трябва да превърнете в навици

Съвети & тенденции14 МАРТ 2019

Парфюмите на френските жени

Според Франсис Курджиян, всяка една типична французойка познава и обича тези 7 ухания