Как да нанасяте пудрата, без да ви състарява

Трикове, споделени от гримьора на Роузи Хънтингтън-Уайтли

Почти сигурно е, че сте се чудили често дали да не спрете да използвате пудра, заради „способността“ й да подчертава дори и най-фините линии по лицето и да ги превръща в бръчки.

Това са се питали 100% от жените със суха кожа. Ако имате мазна кожа, отново сте изложени на риск – ако прекалите с количеството, има шанс да се струпа в участъците с натрупан себум.

През последните няколко години основната тенденция за красота е светлина на лицето отвътре. Но границата между светлината и блясъка е много тънка. Лесно е най-модният ефект на влажна кожа да изглежда като мазна кожа. Тук идва ролята на пудрата, която остава в такива моменти незаменима. Но е важно да я ползваме грамотно. И търсим съветите на професионалистите.

7 правила за ефект “слънчев бронз”

Кейти Джейн Хюз е звезден гримьор и често на работата й можем да се наслаждаваме само ако погледнем лицето на Роузи Хънтингтън-Уайтли например. Според Кейти колкото сме по-възрастни, толкова по-малко пудра трябва да нанасяме върху лицето ни. Но според нея не си заслужава да се страхуваме от изсветляващите продукти – именно те са ключът към здравата, „жива“ и младежка кожа.

Кейти Джейн Хюз

Ако се страхувате да не прекалите с блясъка, тогава изпозлвайте пудрата само в Т-зоната, съветва професионалистът. Ако се притсенявате от несъвършенства, които искате да заличите, не изпозлвайте тониращ продукт, а най-добре заличете локално местата с помощта на коректор и малка четка.

Как гримът да изглежда като снощен?

Кейти предлага да избираме фина пудра с прахообразни частици, която не натоварва кожата и не оцветява плътно, а оставя само сатенено покритие.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции18 ЮНИ 2019

Кожата увисва преждевременно от някои видове гимнастика

Ако искате да запазите лицето си младо за по-дълго, бъдете умерени с кардио упражненията

Съвети & тенденции14 ЮНИ 2019

5 съставки в козметиката, които се разпадат под влиянието на слънцето

Ето кои съставки в козметичните продукти да не използвате в слънчевите дни

Съвети & тенденции10 ЮНИ 2019

Отървете се от пожълтяването на ноктите за пет минути

За целта ви предлагаме много лесна домашна рецепта

Съвети & тенденции07 ЮНИ 2019

Терапиите със сребро са ключът към перфектната кожа

Чували сме за процедури за красота със злато, но може би отговорът е в среброто