Как да нанасяте пудрата, без да ви състарява

Трикове, споделени от гримьора на Роузи Хънтингтън-Уайтли

Почти сигурно е, че сте се чудили често дали да не спрете да използвате пудра, заради „способността“ й да подчертава дори и най-фините линии по лицето и да ги превръща в бръчки.

Това са се питали 100% от жените със суха кожа. Ако имате мазна кожа, отново сте изложени на риск – ако прекалите с количеството, има шанс да се струпа в участъците с натрупан себум.

През последните няколко години основната тенденция за красота е светлина на лицето отвътре. Но границата между светлината и блясъка е много тънка. Лесно е най-модният ефект на влажна кожа да изглежда като мазна кожа. Тук идва ролята на пудрата, която остава в такива моменти незаменима. Но е важно да я ползваме грамотно. И търсим съветите на професионалистите.

7 правила за ефект “слънчев бронз”

Кейти Джейн Хюз е звезден гримьор и често на работата й можем да се наслаждаваме само ако погледнем лицето на Роузи Хънтингтън-Уайтли например. Според Кейти колкото сме по-възрастни, толкова по-малко пудра трябва да нанасяме върху лицето ни. Но според нея не си заслужава да се страхуваме от изсветляващите продукти – именно те са ключът към здравата, „жива“ и младежка кожа.

Кейти Джейн Хюз

Ако се страхувате да не прекалите с блясъка, тогава изпозлвайте пудрата само в Т-зоната, съветва професионалистът. Ако се притсенявате от несъвършенства, които искате да заличите, не изпозлвайте тониращ продукт, а най-добре заличете локално местата с помощта на коректор и малка четка.

Как гримът да изглежда като снощен?

Кейти предлага да избираме фина пудра с прахообразни частици, която не натоварва кожата и не оцветява плътно, а оставя само сатенено покритие.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции18 АПРИЛ 2019

Звезди без грим, открийте разликите

Или снимките, които доказват, че никой не е съвършен и трябва да бъдем по-добри към себе си

Съвети & тенденции17 АПРИЛ 2019

Станал е гаф с изкуствения тен, ами сега?

Ето как да поправим най-честите грешки, които може да се появят с изкуствения тен

Съвети & тенденции09 АПРИЛ 2019

Грижа за женската красота според лунния календар

Ето кога да се погрижете за различните части от бюти рутината си.