Мода : Новини30 АВГУСТ 2018

Модни таланти от Индонезия и Македония идват на SFW

Специалната вечер е на 20 септември

Дизайнери от Индонезия, Македония и Черна Гора ще са част от гостите на тазгодишнaта Седмица на модата у нас.

Sofia Fashion Week ще представи специална вечер на международните дизайнери на 20 септември.

Сред имената се откроява това на звездата на индонезийската модна сцена Геа Пангабеан. За почти 40 години в бизнеса, Геа е създала стотици колекции, чиито характерен стил и външен вид не могат лесно да бъдат възпроизведени от никого.

Пътят на Геа в модата и нейното издигане до международната слава се дължи на неограничената любов към богатите текстилни традиции на Индонезия и убеждението, че те могат да бъдат част от бързо променящия се съвременен живот чрез стилно скроени дрехи. Геа също е направила индонезийския моден дизайн известен на международния моден подиум, представяйки колекциите си в Париж, Кан, Маракеш, Куала Лумпур, Лондон и Милано.

Още четири имена на дизайнери от световната модна сцена ще покажат своите колекции на седмото издание на престижния моден форум. Македонката Елена Лука, която се отличава с  авангарден и артистичен подход към модния дизайн, с разпознаваем дизайн, изкуство и изисканост ще представи своята есенно-зимна колекция пред българската публика.

Участие ще вземат и две дизайнерки от Черна Гора. Елена Роганович Джурич, която е родена в Черна Гора, но развива кариерата си основно в Истанбул и Весна Кривокапич, чиято колекция е вдъхновена от етно елементите на традиционните носии на Черна гора.

Ще можем да се насладим и на тоалетите на Нина Наустдал, която е родена в Осло, но стартира своята марка във Великобритания. Тя има страст към културата и обожава да създава рокли, които са деликатни, специални и уникални. Философията на живота е базирана около предпоставката „Нормалното е скучно” и е рефлектирано върху дизайна.

Акцентът на вечерта на световните марки и дизайнери ще бъде организирана на шоурум коктейл в зала Витоша на хотел Маринела. Гостите и зрителите на събитието ще могат да закупят някой от показваните тоалети на вечерта и да пият шампанско.

Вечерта е на 20 септември от 19.00 ч, зала EFE  хотел Marinela Sofia, билети в мрежата на Eventim и консиерж на хотела.

Всичко за събитието може да следите на: http://www.sofiafashionweek.com/

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.