Да върнем влагата и блясъка на кожата

През зимата кожата на лицето често е суха, а тенът – безжизнен. Има обаче как да се справим с това

Зимният сезон често изписва върху лицето ни умора.

Кожата е по-суха, тенът е безжизнен, лицето ни изглежда посърнало и състарено. Имаме нужда от по-специални грижи, които да върнат комфорта на кожата. А с правилните грим тактики ще съживим кожата допълнително и ще й придадем здравословен блясък. Ето как:

С внимание към сухата кожа

Нанасяйте обилно хидратант, но е важно не само да го правите редовно, но и точно кога нанасяте крема. Правилото е, че е най-добре да го правите веднага след баня. Не чакайте кожата да изсъхне, а след като я попиете с мека кърпа, веднага запечатайте влагата в нея с подходящ крем. И друг път сме говорили за триминутното правило: До 3 минути след излизане от банята, трябва да овлажним и подхраним кожата.

При суха кожа, по-щадящи продукти и по-рядко пилинг

Опитайте се да не ексфолирате толкова често, колкото сте го правили през топлите сезони. Сега кожата е по-уязвима и честото използване на пилинг продукти може да я раздразни. Веднъж седмично би трябвало да е достатъчно, като използвайте нежен пилинг продукт и правете процедурата вечер, когато на когата й предстои почивка. Задължително след като измиете скраба нанесете дълбоко подхранващ крем. Кремът-маска Mixa Hyalurogel Hydrating Cream Mask може да ви хареса.

Подходящ грим за суха кожа

Много лесен начин да освежим цялото лице с един продукт

Избирайте кремообразни текстури. Фон дьо тенът не бива да е матиращ, нито базата ви за грим. Най-добрите ви приятели са кремообразните ружове и хайлайтъри, които даряват лицето с младежки, мек блясък.

А продуктът, за който ви съветваме почти да забравите, е пудрата. Ако зимата е направила кожата ви суха, плътният слой пудра ще подчертае това, събирайки се във фините линии. Вместо това, фиксирайте с пудра само на определени места – около ноздрите, между веждите. Ако изобщо използвате пудра, нека е с много фина текстура и с озаряващ ефект (Ние харесваме продукти като Flormar Baked Powder).

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции18 АПРИЛ 2019

Звезди без грим, открийте разликите

Или снимките, които доказват, че никой не е съвършен и трябва да бъдем по-добри към себе си

Съвети & тенденции17 АПРИЛ 2019

Станал е гаф с изкуствения тен, ами сега?

Ето как да поправим най-честите грешки, които може да се появят с изкуствения тен

Съвети & тенденции09 АПРИЛ 2019

Грижа за женската красота според лунния календар

Ето кога да се погрижете за различните части от бюти рутината си.