Beauty : Beauty новини17 ЯНУАРИ 2020

Козметиката с коприна е тайната на японската красота

Отново черпим идеи от бюти рутината на японките

Този тип продукти са перфектното решение за жените с мазна кожа.

Корейската и японската козметика продължават да бъдат едни от най-харесваните навсякъде по света, защото сред подобни продукти винаги успяваме да намерим някоя необичайна съставка, която не е типична за пазарите, където и да е другаде.

Същевременно техните продукти наистина работят и най-очевидното доказателство е красотата на азиатците и тяхната вечно чиста кожа, без никакви несъвършенства.

И ако сега отново се доверим на японските тайни, трябва да започнем да търсим козметика с коприна, защото те вече години наред се възползват от свойствата й. Оказва се, че зад това има доста добър резон – съставката, макар и нетипична, е много полезна за жените с кожа, склонна към омазняване.  Същевременно коприната е изключително устойчив материал и прибавен под формата на прах в козметиката,  тя действа като естествен защитник от слънцето.

Тези свойства се дължат на двата основни протеина, които могат да се открият в коприната – серицин и фиброин. Серицинът създава защитен слой върху кожата, който предпазва от вредните лъчи и подобрява хидратацията, а фиброинът помага за възстановяването на повредените клетки.

По-красива кожа през новата година с тези 5 съставки в козметиката

Според множество проучвания синтетичната коприна също може да бъде от изключителна полза за кожата ни, като тя имитира ефектите на естествената, но същевременно е по-добро средство за стимулиране на отделянето на колаген.

Тестването на много нови продукти – вредно за кожата

Грим триковете, моито правят миглите страхотни

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BEAUTY НОВИНИ

Beauty новини11 ФЕВРУАРИ 2020

Това върху маникюра й Ван Гог ли е?

Най-екстраваганият маникюр на Оскарите беше този на звездата от филма "Хариет" и сериала "Другият" Синтия Ериво

Beauty новини05 ФЕВРУАРИ 2020

Селена Гомес създава собствена грим колекция "Rare"

Колекцията ще бъде достъпна още това лято

Beauty новини28 ЯНУАРИ 2020

Кристен Стюърт носи изкусително червено за Chanel Beauty

Актрисата за пореден път е лице на марката