Тестването на много нови продукти – вредно за кожата

И още грешки, които могат да ви състарят

Поне едно от нещата в този списък със сигурност се отнася за вас. А може би всичките? Вижте кои са вредните навици, от които трябва да се отървете.

Използвате лимони за освежаване цвета на лицето

Натуралните съставки са новата мания на всички, но знайте, че не на всяка кожа действат еднакво. Лимоните са едни от най-коментираните, именно защото могат да нанесат сериозна вреда на кожата ви. Сърбеж, зачервявания, промяна в pH нивото и изсушаване са само част от тях.

Забравяте слънцезащита

Меланомата е един от най-опасните типове рак на кожата. Слънцезащитата може да намали рисковете с до 50%, ето защо е задължителна, дори през зимата. И ако това не е достатъчно трябва да отбележим, че слънцето е причина кожата ни да старее по-бързо.

Използвате много нови продукти едновременно 

Знаем, че няма по-хубаво чувство от това да се приберете вкъщи с торба нови покупки, но тестването на всички едновременно не е полезно за кожата. Скъпият крем против бръчки може да отиде на вятъра, ако го комбинирате с прекалено много други продукти за грижа. Неочаквани алергични реакции също не са изключени, заради смесването на различни формули в продуктите.

Купувате натурални и органични продукти, без да гледате етикета

Манията по органичните продукти не е от вчера, но заглавието “натурално” невинаги значи, че ще е добро за кожата ви. Някои от така наречените натурални продукти минават през такава обработка, че накрая почти нищо не остава от тях. Хората обаче се подвеждат и естествено ги купуват. Затова ви съветваме винаги да четете какви точно са тези органични съставки в крема за лице, който ще си купите.

Не се съобразявате с типа на кожата си

Много е важно да знаете какъв тип кожа имате, особено за да имате предвид какви продукти да използвате и кои да пропуснете. Например, не е добра идея да използвате продукти със салицилова киселина, ако имате суха кожа, защото ще я раздразните допълнително.

Прекалявате с ексфолирането

Ексфолиантите с едри частици са доста груби към кожата и дори да ви изглежда, че вършат работа, всъщност може да ви вредят. Ако имате такъв ексфолиант не го използвайте ежедневно, защото така може да навредите на естествения баланс на кожата ви и дори да се омазни, което води до акне и редица други проблеми.

Използвате мръсни четки за грим

След безбройните нанасяния на грим е много възможно четките ви да гъмжат от бактерии, заради контактите с очите и устата ви, и поставката в банята. Инвестирайте в четки с естествен косъм и ги почиствайте често.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции02 АПРИЛ 2020

Смути за красота: Миранда Кер и Кандис Суанпоул споделят своите рецепти

Според супермоделите, тайната на сияйната кожа се крие в чаша

Съвети & тенденции28 МАРТ 2020

10 тайни за красотата на Бионсе

Нейният гримьор разкрива малките трикове, на които тя разчита всеки ден

Съвети & тенденции27 МАРТ 2020

Зоуи Дойч показва бюти рутината си, перфектна за дните у дома

Младата актриса за първи път разкрива как се грижи за красотата си