Тестването на много нови продукти – вредно за кожата

И още грешки, които могат да ви състарят

Поне едно от нещата в този списък със сигурност се отнася за вас. А може би всичките? Вижте кои са вредните навици, от които трябва да се отървете.

Използвате лимони за освежаване цвета на лицето

Натуралните съставки са новата мания на всички, но знайте, че не на всяка кожа действат еднакво. Лимоните са едни от най-коментираните, именно защото могат да нанесат сериозна вреда на кожата ви. Сърбеж, зачервявания, промяна в pH нивото и изсушаване са само част от тях.

Забравяте слънцезащита

Меланомата е един от най-опасните типове рак на кожата. Слънцезащитата може да намали рисковете с до 50%, ето защо е задължителна, дори през зимата. И ако това не е достатъчно трябва да отбележим, че слънцето е причина кожата ни да старее по-бързо.

Използвате много нови продукти едновременно 

Знаем, че няма по-хубаво чувство от това да се приберете вкъщи с торба нови покупки, но тестването на всички едновременно не е полезно за кожата. Скъпият крем против бръчки може да отиде на вятъра, ако го комбинирате с прекалено много други продукти за грижа. Неочаквани алергични реакции също не са изключени, заради смесването на различни формули в продуктите.

Купувате натурални и органични продукти, без да гледате етикета

Манията по органичните продукти не е от вчера, но заглавието “натурално” невинаги значи, че ще е добро за кожата ви. Някои от така наречените натурални продукти минават през такава обработка, че накрая почти нищо не остава от тях. Хората обаче се подвеждат и естествено ги купуват. Затова ви съветваме винаги да четете какви точно са тези органични съставки в крема за лице, който ще си купите.

Не се съобразявате с типа на кожата си

Много е важно да знаете какъв тип кожа имате, особено за да имате предвид какви продукти да използвате и кои да пропуснете. Например, не е добра идея да използвате продукти със салицилова киселина, ако имате суха кожа, защото ще я раздразните допълнително.

Прекалявате с ексфолирането

Ексфолиантите с едри частици са доста груби към кожата и дори да ви изглежда, че вършат работа, всъщност може да ви вредят. Ако имате такъв ексфолиант не го използвайте ежедневно, защото така може да навредите на естествения баланс на кожата ви и дори да се омазни, което води до акне и редица други проблеми.

Използвате мръсни четки за грим

След безбройните нанасяния на грим е много възможно четките ви да гъмжат от бактерии, заради контактите с очите и устата ви, и поставката в банята. Инвестирайте в четки с естествен косъм и ги почиствайте често.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции15 ЯНУАРИ 2020

Пролет 2020: Деликатни и елегантни нови цветове за нокти

Всички харесваме класическия маникюр в ярко червено. Но през новия сезон тенденцията ни изкушава да поемем в нова посока!

Съвети & тенденции12 ЯНУАРИ 2020

По-красива кожа през новата година с тези 5 съставки в козметиката

Мнението на специалистите за съставките, които всички ще използваме през 2020