Тестването на много нови продукти – вредно за кожата

И още грешки, които могат да ви състарят

Тестването на много нови продукти - вредно за кожата

Поне едно от нещата в този списък със сигурност се отнася за вас. А може би всичките? Вижте кои са вредните навици, от които трябва да се отървете.

Използвате лимони за освежаване цвета на лицето

Натуралните съставки са новата мания на всички, но знайте, че не на всяка кожа действат еднакво. Лимоните са едни от най-коментираните, именно защото могат да нанесат сериозна вреда на кожата ви. Сърбеж, зачервявания, промяна в pH нивото и изсушаване са само част от тях.

Забравяте слънцезащита

Меланомата е един от най-опасните типове рак на кожата. Слънцезащитата може да намали рисковете с до 50%, ето защо е задължителна, дори през зимата. И ако това не е достатъчно трябва да отбележим, че слънцето е причина кожата ни да старее по-бързо.

Използвате много нови продукти едновременно 

Знаем, че няма по-хубаво чувство от това да се приберете вкъщи с торба нови покупки, но тестването на всички едновременно не е полезно за кожата. Скъпият крем против бръчки може да отиде на вятъра, ако го комбинирате с прекалено много други продукти за грижа. Неочаквани алергични реакции също не са изключени, заради смесването на различни формули в продуктите.

Купувате натурални и органични продукти, без да гледате етикета

Манията по органичните продукти не е от вчера, но заглавието “натурално” невинаги значи, че ще е добро за кожата ви. Някои от така наречените натурални продукти минават през такава обработка, че накрая почти нищо не остава от тях. Хората обаче се подвеждат и естествено ги купуват. Затова ви съветваме винаги да четете какви точно са тези органични съставки в крема за лице, който ще си купите.

Не се съобразявате с типа на кожата си

Много е важно да знаете какъв тип кожа имате, особено за да имате предвид какви продукти да използвате и кои да пропуснете. Например, не е добра идея да използвате продукти със салицилова киселина, ако имате суха кожа, защото ще я раздразните допълнително.

Прекалявате с ексфолирането

Ексфолиантите с едри частици са доста груби към кожата и дори да ви изглежда, че вършат работа, всъщност може да ви вредят. Ако имате такъв ексфолиант не го използвайте ежедневно, защото така може да навредите на естествения баланс на кожата ви и дори да се омазни, което води до акне и редица други проблеми.

Използвате мръсни четки за грим

След безбройните нанасяния на грим е много възможно четките ви да гъмжат от бактерии, заради контактите с очите и устата ви, и поставката в банята. Инвестирайте в четки с естествен косъм и ги почиствайте често.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

SOS за кожата в празничния сезон
Съвети & тенденции01 ДЕКЕМВРИ 2020

SOS за кожата в празничния сезон

Заложете на повече вода и спорт в дните преди и след празниците

Фийби Тонкин се грижи за кожата си само вечер
Съвети & тенденции26 НОЕМВРИ 2020

Фийби Тонкин се грижи за кожата си само вечер

Слънцезащита сутрин, останалото - на края на деня

Кендал Дженър с най-много пари от Instagram през миналата година
Съвети & тенденции13 НОЕМВРИ 2020

Кендал Дженър се грижи за кожата си с домашна маска за лице

Цялата й рутина за грижа за кожата се състои от общо девет стъпки

Идеи за маникюр, който можем да си направим и у дома
Съвети & тенденции05 НОЕМВРИ 2020

Гел лакът е по-полезен за ноктите и още митове и легенди за маникюра

Слагаме край на онези митове, на които всички поне за малко сме вярвали